skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj niezbędne składniki. Usuń filety z piersi indyka, aby mięso było równą warstwą. Niech okaże się nie jednym kawałkiem, ale dwoma lub trzema, ważne jest, aby nie było małych kawałków ani postrzępionych krawędzi
Krok 2:
Posiekaj czosnek lub przełóż przez zgniatacz, przenieś do miski.
Krok 3:
Dodaj wszystkie przyprawy i sól do czosnku, wymieszaj.
Krok 4:
Dobrze zetrzyj mięso mieszanką przypraw
Krok 5:
Przenieś mięso do pojemnika i wstaw do lodówki na 5-8 godzin.
Krok 6:
Wytnij 3-4 warstwy folii z rolki. Połóż filet na środku, zawiń każdą warstwę, aby wszystkie szwy znalazły się na górze.
Krok 7:
Piecz mięso w powolnej kuchence w trybie "Pieczenia" przez 1 godzinę. Po uruchomieniu multicookera pozostaw mięso w misce (nie otwieraj pokrywy) na kolejną 1 godzinę. Następnie wyjmij wieprzowinę i włóż ją bezpośrednio do lodówki na kolejne 5 godzin. Pachnąca domowa wieprzowina jest gotowa!
krewny z Krasnodaru "przywiózł" mi ten przepis. Jest zwolenniczką zdrowego odżywiania, sama nie toleruje zakupionych kiełbas i nie pozwala jej rodzinie kupować. Na początku byłam podejrzliwa wobec przepisu, ale przekroczył wszelkie oczekiwania! Kanapki z taką gotowaną wieprzowiną są satysfakcjonujące i nie wstydzi się po prostu kroić świątecznego stołu. Nie chcę pić po gotowaniu, a smak jest doskonały. Oczywiście jakość mięsa wpływa na efekt końcowy - mam indyka z osobistego podwórka, ale jeśli weźmiesz pod uwagę wybór mięsa z należytą uwagą, to zarówno na rynku, jak iw supermarkecie można znaleźć dobrego ptaka. Nawiasem mówiąc, próbowałem ugotować taką wieprzowinę z piersi kurczaka. Okazuje się również bardzo smaczne, ale świeże. Mimo to Indyk pasuje lepiej. Jedyną wadą tej wieprzowiny jest dość krótki okres przydatności do spożycia. Z mojego doświadczenia wynika, że gotowy produkt jest przechowywany nie dłużej niż 48 godzin, oczywiście w lodówce. Jeśli chodzi o przyprawy, preferuję przyprawy marki Kamis. Mają bardzo wysokiej jakości Przyprawy, o wyraźnym smaku, nie są ładne, nie są zniszczone, bez kurzu i pyłu. A zapach gotowej wieprzowiny to potwierdza!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Kolendra suszona mielona - 216 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Kolendra, kolendra - 25 kcal/100g
- Zira - 112 kcal/100g
- Curry - 352 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Pierś z indyka - 84 kcal/100g