Babeczka z czekoladą w powolnej kuchence
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
1. Masło roztopić
2. Dodaj cukier, dobrze wymieszaj
3. Dodaj surowe jajka. Dokładnie wymieszaj.
4. Dodaj proszek do pieczenia do mąki, wymieszaj.
5. Wlej mąkę z proszkiem do pieczenia do powstałej płynnej mieszanki. Wymieszać.
6. Dodaj posiekane kostki czekolady. Wymieszać.
7. Wlej wszystko do wolnowaru.
8. Piec zgodnie z instrukcjami multicookera.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g