Babeczka z czekoladą w powolnej kuchence

przepis jest bardzo łatwy, koszty produktów są minimalne. Bardzo łatwy w produkcji. Smaczny. Nie wymaga dużo czasu. Możesz użyć dowolnej czekolady, ale lepiej nie gorzkiej, z nadzieniem i bez. Smacznego.
LidaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 6 g
tłuszcze 32 % 23 g
węglowodany 59 % 42 g
399 kcal
IG: 2 / 0 / 98

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 15 min

1. Masło roztopić
2. Dodaj cukier, dobrze wymieszaj
3. Dodaj surowe jajka. Dokładnie wymieszaj.
4. Dodaj proszek do pieczenia do mąki, wymieszaj.
5. Wlej mąkę z proszkiem do pieczenia do powstałej płynnej mieszanki. Wymieszać.
6. Dodaj posiekane kostki czekolady. Wymieszać.
7. Wlej wszystko do wolnowaru.
8. Piec zgodnie z instrukcjami multicookera.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g

Podobne przepisy