Charlotte z jabłkami w powolnej kuchence o smaku waniliowym

Wskazówka: zamiast jabłek do nadzienia możesz użyć gruszek.
pigin71Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 12 % 5 g
tłuszcze 10 % 4 g
węglowodany 78 % 32 g
190 kcal
IG: 13 / 0 / 88

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 15 min

jabłka obrać z nasion i pokroić w kostkę 1,5 cm. Ciągle mieszając dodaj mąkę, proszek do pieczenia, cynamon i dokładnie wymieszaj, aż będzie gładka. Posmaruj miskę multicookera masłem, wlej do niej połowę ciasta, a następnie ułóż jabłka i zalej pozostałym ciastem. Zamknij pokrywę. Ustaw program Pieczenie, czas gotowania 50 minut. Naciśnij przycisk "Start". Gotuj przed zakończeniem programu.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Wanilia - 288   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g

Podobne przepisy