Charlotte z jabłkami w powolnej kuchence o smaku waniliowym
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
jabłka obrać z nasion i pokroić w kostkę 1,5 cm. Ciągle mieszając dodaj mąkę, proszek do pieczenia, cynamon i dokładnie wymieszaj, aż będzie gładka. Posmaruj miskę multicookera masłem, wlej do niej połowę ciasta, a następnie ułóż jabłka i zalej pozostałym ciastem. Zamknij pokrywę. Ustaw program Pieczenie, czas gotowania 50 minut. Naciśnij przycisk "Start". Gotuj przed zakończeniem programu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Wanilia - 288 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g