jajka z mlekiem w powolnej kuchence
skład / składniki
1
porcje:
metoda gotowania
1. Dodaj jajka z mlekiem do miski i ubij je. Następnie dodaj sól.
2 wlej 400 ml wody do miski wolnowaru.
3 umieść kosz do gotowania na parze w powolnej kuchence i posmaruj formę do omletu olejem roślinnym. Wlej tam mieszankę jajeczną.
4. Włącz tryb gotowania na parze na panelu sterowania i gotuj naczynie pod zamkniętą pokrywką przez 15 minut.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g