dziki ryż w powolnej kuchence

zdrowe, smaczne i czarne! Taki ryż okaże się pyszny! Gotuj! Mimo że dziki ryż wcale nie jest ryżem, jest w nim mnóstwo zdrowych rzeczy! Poczytaj w sieci o tym niesamowitym produkcie! Gotuj! Zachwyć swoją rodzinę zdrowym i różnorodnym jedzeniem!
FosterAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 15 % 4 g
tłuszcze 15 % 4 g
węglowodany 70 % 19 g
120 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 5 h

1. Wcześniej namocz dziki ryż w zimnej wodzie (przez noc lub dzień, co najmniej 5 godzin).
2. Wlej olej roślinny i wodę do miski multicookera. Dodaj ryż. Zamknij powolną kuchenkę, włącz tryb gryki, ryżu lub owsianki. Poczekaj na sygnał gotowości.
3. Posolić gotowy dziki ryż i przenieść do naczynia ceramicznego.
podawaj dobrze ze świeżymi warzywami, owocami morza lub jako zwykły dodatek do mięsa i ryb.
miłego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Dziki ryż - 357   kcal/100g

Podobne przepisy