dodaje się go do zup, zapiekanek, sałatek, robi się z niego niezależne Dania. Ale wśród wielu przepisów szczególne miejsce zajmują pomysły na przygotowanie przystawek-w większości proste i bezpretensjonalne, ale w zależności od wykonania mogą być idealnym uzupełnieniem głównej uczty. Wygodne jest trzymanie tego uniwersalnego produktu w kuchni, ponieważ jeśli zajdzie potrzeba ugotowania czegoś satysfakcjonującego, co jednocześnie będzie harmonijnie skoordynowane w smaku z głównym, to przepisy na przystawkę z ryżu na pewno pomogą.
pięć najczęściej używanych składników w przepisach:
W odpowiedniej sekcji można znaleźć zalecenia dotyczące przygotowania klasycznych, powszechnie znanych potraw lub pomysłów autora, w których wykwalifikowani kucharze łączą różne techniki, ulepszają rozwiązania kulinarne za pomocą przypraw, warzyw, sosów. Łatwo jest eksperymentować z ryżem właśnie dlatego, że dobrze komponuje się z mięsem, rybami i warzywami, nie wspominając o różnorodności przypraw.