skład / składniki
metoda gotowania
1. Oczyść warzywa i dobrze umyj grzyby.
2. Ustaw program "SMAŻENIE"na multicookerze. Wlej olej roślinny do miski i pozostaw do podgrzania na kilka minut.
3. Podczas podgrzewania oleju pokrój warzywa i grzyby: cebulę w małe kostki, marchewkę w cienkie plasterki, grzyby w grube talerze.
4. Dodaj posiekane składniki do miski i smaż, od czasu do czasu mieszając.
gdy warzywa się upieczą, Dodaj do miski wstępnie umyty ryż, gorącą wodę, sól, pieprz, przyprawy i przyprawę warzywną.
5. Ustaw program "ryż", CZAS - 20 minut. A pod koniec gotowania dobrze zagnieść ryż, aby grzyby i warzywa były w nim równomiernie rozłożone.
6. Podawaj nieoszlifowany tajski ryż z grzybami w porcjowanych miseczkach. Udekoruj świeżymi ziołami i warzywami.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Ryż Nieszlifowany - 285 kcal/100g