tajski nieszlifowany ryż z grzybami w powolnej kuchence

Chcesz smacznie, ale szybko przygotować zdrowy obiad? Jest wyjście! . To pyszny sposób gotowania ryżu. Jedną z zalet tego przepisu jest użycie minimalnej ilości tłuszczu i oczywiście łatwość gotowania, ponieważ gotowanie w powolnej kuchence to przyjemność. A nieszlifowany ryż jest również bardzo przydatny!
VeraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 3 g
tłuszcze 26 % 6 g
węglowodany 61 % 14 g
120 kcal
IG: 14 / 86 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 45 min

1. Oczyść warzywa i dobrze umyj grzyby.
2. Ustaw program "SMAŻENIE"na multicookerze. Wlej olej roślinny do miski i pozostaw do podgrzania na kilka minut.
3. Podczas podgrzewania oleju pokrój warzywa i grzyby: cebulę w małe kostki, marchewkę w cienkie plasterki, grzyby w grube talerze.
4. Dodaj posiekane składniki do miski i smaż, od czasu do czasu mieszając.
gdy warzywa się upieczą, Dodaj do miski wstępnie umyty ryż, gorącą wodę, sól, pieprz, przyprawy i przyprawę warzywną.
5. Ustaw program "ryż", CZAS - 20 minut. A pod koniec gotowania dobrze zagnieść ryż, aby grzyby i warzywa były w nim równomiernie rozłożone.
6. Podawaj nieoszlifowany tajski ryż z grzybami w porcjowanych miseczkach. Udekoruj świeżymi ziołami i warzywami.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Ryż Nieszlifowany - 285   kcal/100g

Podobne przepisy