kasza gryczana z mięsem i marchewką w powolnej kuchence

powolna kuchenka przygotuje pyszny i zdrowy obiad, a Ty możesz odpocząć! Kasza gryczana z mięsem jest bardzo lubiana w mojej dużej rodzinie i nie trzeba mówić o zaletach tego dania! Za pomocą multicookera bardzo łatwo jest ugotować 2 w 1 - przystawkę i mięso, z czego jestem bardzo zadowolony, ponieważ to świetna oszczędność wolnego czasu!
nasstinAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 35 % 8 g
tłuszcze 17 % 4 g
węglowodany 48 % 11 g
111 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Potrzebne składniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Mięso kroimy na dowolne kawałki-wybrałem wołowinę, ale wieprzowina też jest świetna

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Drobno posiekaj cebulę

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Marchewki kroimy w paski lub trzy na tarce, ale wydaje mi się, że pokrojona marchewka jest smaczniejsza

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Ustawiamy program & quot; pieczenie & quot; lub & quot; opiekanie & quot; na 30 minut, mam program & quot; pieczenie & quot; ustawiony na co najmniej 45 minut, więc wyłączę go na siłę. Wlej olej roślinny do miski i pozostaw do podgrzania przez 2-3 minuty

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Następnie kładziemy mięso i smażymy przez 15 minut, po 7-10 minutach trzeba będzie je wymieszać

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Kładziemy cebulę z marchewką i smażymy przez 10-12 minut

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Teraz dodaj 1 multistakan wody i zagotuj-najprawdopodobniej 30 minut do tego momentu się skończyło

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Teraz ustawiamy program duszenia na 45 minut, jeśli wybierzesz wieprzowinę, możesz pominąć ten etap, ponieważ wieprzowina gotuje się szybciej

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Podczas duszenia mięsa posortuj kaszę gryczaną i spłucz do czystej wody

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Po 20 minutach mięso z warzywami solimy, mieszamy w tym samym czasie i sprawdzamy, czy jest wystarczająco dużo płynu

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Pieprz i dodaj ulubione przyprawy, jeśli chcesz

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Czekamy na zakończenie programu

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Teraz dodaj kaszę gryczaną, wymieszaj

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Wlej 4 multistakany wody

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    W tym momencie możesz trochę posolić

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Wystawiamy program & quot; owsianka" na 45 minut

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Pyszny obiad jest gotowy-mieszamy kaszę gryczaną z mięsem i układamy na talerzach

  19. Krok 19:

    Krok 19.

    Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Wołowina - żeberka - 233   kcal/100g
  • Wołowina-szynka - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Kasza gryczana - 313   kcal/100g

Podobne przepisy