jogurt z mleka kokosowego w powolnej kuchence
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
1. Zagotuj mleko kokosowe.
2. Schłodzić do 40 stopni i dodać żelatynę, dobrze wymieszać, aż żelatyna całkowicie się rozpuści.
3. Dodaj Starter i dobrze wymieszaj.
4. Wlać do kubków jogurtowych w powolnej kuchence.
5. Umieść otwarte kubki w misce multwarki.
6. Ustaw tryb "jogurt" i gotuj jogurt z mleka kokosowego w powolnej kuchence przez 8 godzin (do sygnału zakończenia programu).
9. Schłodzić jogurt przed użyciem i, jeśli to konieczne, wstawić do lodówki na kolejne 3-5 godzin, aby dojrzeć i zagęścić.
pyszne desery z jogurtem z mleka kokosowego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko kokosowe - 230 kcal/100g
- Żelatyna - 355 kcal/100g
- Zakwas - 29 kcal/100g