jogurt z mleka kokosowego w powolnej kuchence

jogurt z mleka kokosowego? Tak, to jest prawdziwe! Spróbuj gotować! Niezwykle smaczny i zdrowy sfermentowany produkt mleczny można uzyskać, zastępując zwykłe mleko pochodzenia zwierzęcego mlekiem roślinnym. Na przykład kokos. Gwarantuję-krewni będą zaskoczeni i zachwyceni. Jogurt okazuje się bardzo nietypowy w smaku!
JożykAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 3 g
tłuszcze 79 % 23 g
węglowodany 10 % 3 g
229 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 13 h 25 min

1. Zagotuj mleko kokosowe.
2. Schłodzić do 40 stopni i dodać żelatynę, dobrze wymieszać, aż żelatyna całkowicie się rozpuści.
3. Dodaj Starter i dobrze wymieszaj.
4. Wlać do kubków jogurtowych w powolnej kuchence.
5. Umieść otwarte kubki w misce multwarki.
6. Ustaw tryb "jogurt" i gotuj jogurt z mleka kokosowego w powolnej kuchence przez 8 godzin (do sygnału zakończenia programu).
9. Schłodzić jogurt przed użyciem i, jeśli to konieczne, wstawić do lodówki na kolejne 3-5 godzin, aby dojrzeć i zagęścić.

pyszne desery z jogurtem z mleka kokosowego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko kokosowe - 230   kcal/100g
  • Żelatyna - 355   kcal/100g
  • Zakwas - 29   kcal/100g

Podobne przepisy