skrzydełka z indyka pod pikantnym sosem w powolnej kuchence
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
najpierw marynujemy indyka:
1. Wymieszaj sos pomidorowy, miód, gotową musztardę, sos sojowy, posiekany czosnek, sól, pieprz, zioła.
2. Wlać powstały sos marynaty skrzydełka w głębokiej misce.
3. Marynujemy przez godzinę.
skrzydła są marynowane, przechodzimy bezpośrednio do procesu ich gotowania:
4. W trybie "Pieczenie" podgrzewamy miskę multicookera olejem roślinnym na dnie.
5. Następnie włóż indyka do miski. Wlać sos, w którym marynował. Gotuj przez 50 minut.
jeśli skrzydła są duże i nie leżą w jednej warstwie na dnie multicookera, podczas gotowania musisz kilka razy otworzyć Multicooker i zamienić skrzydła.
podawaj skrzydła na gorąco z ulubionym sosem, posyp świeżymi drobno posiekanymi ziołami.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Miód - 400 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Sos pomidorowy ostry - 99 kcal/100g
- Mieszanka ziół - 259 kcal/100g
- Musztarda gotowa - 418 kcal/100g
- Skrzydło indyka - 168 kcal/100g