mięso gotowane na parze z przyprawami w powolnej kuchence
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
1. Mięso umyć i namoczyć w osolonej wodzie (w szklance wody Około 5 łyżek) przez 1,5 godziny.
2. Opłucz wołowinę, a następnie przetrzyj ją przyprawami ze wszystkich stron.
3. Skrop mięso oliwą z oliwek również z obu stron.
4. Wlej wodę do multicookera, Ustaw ruszt do gotowania na parze.
5. Wybierz tryb "parowy", ustaw czas - 40 minut.
mięso jest bardzo smaczne zarówno na ciepło, jak i na zimno. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Żeberka wołowe - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g