mięso gotowane na parze z przyprawami w powolnej kuchence

zdrowe, pożywne i bardzo smaczne! Gotuj mięso na parze! Często gotuję mięso w ten sposób. Może to być drugie danie z ulubionym dodatkiem lub warzywami-świeżymi, pieczonymi, gotowanymi również na parze. A może przekąska. Ponadto mięso na parze można umieścić na kanapkach i zabrać ze sobą - do pracy, szkoły, w drodze.
alena•♫Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 75 % 9 g
tłuszcze 25 % 3 g
węglowodany 0 % 0 g
70 kcal
IG: 0 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h 20 min

1. Mięso umyć i namoczyć w osolonej wodzie (w szklance wody Około 5 łyżek) przez 1,5 godziny.
2. Opłucz wołowinę, a następnie przetrzyj ją przyprawami ze wszystkich stron.
3. Skrop mięso oliwą z oliwek również z obu stron.
4. Wlej wodę do multicookera, Ustaw ruszt do gotowania na parze.
5. Wybierz tryb "parowy", ustaw czas - 40 minut.

mięso jest bardzo smaczne zarówno na ciepło, jak i na zimno. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Żeberka wołowe - 233   kcal/100g
  • Wołowina-szynka - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g

Podobne przepisy