zupa grzybowa puree w powolnej kuchence
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Umyj i pokrój pieczarki na 2-4 części
Krok 2:
Obierz i pokrój ziemniaki w kostkę
Krok 3:
Obierz i pokrój cebulę w kostkę
Krok 4:
Włóż wszystko pokrojone do multicookera, napełnij wodą i gotuj zupę w trybie przez godzinę
Krok 5:
Dodaj sól i przyprawy do smaku, śmietanę. Przerwij w puree za pomocą blendera. Zupa jest gotowa. Smacznego! Aby uzyskać bardziej szczegółowy opis, zobacz wideo.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g