zupa grzybowa puree w powolnej kuchence

pyszna i aromatyczna zupa w powolnej kuchence! Próbować)
prostosmachnoAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 2 g
tłuszcze 20 % 2 g
węglowodany 60 % 6 g
47 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 1 h 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Umyj i pokrój pieczarki na 2-4 części

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Obierz i pokrój ziemniaki w kostkę

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Obierz i pokrój cebulę w kostkę

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Włóż wszystko pokrojone do multicookera, napełnij wodą i gotuj zupę w trybie przez godzinę

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj sól i przyprawy do smaku, śmietanę. Przerwij w puree za pomocą blendera. Zupa jest gotowa. Smacznego! Aby uzyskać bardziej szczegółowy opis, zobacz wideo.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietanka 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietana - 300   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g

Podobne przepisy