kapuśniak z wołowiną w powolnej kuchence

tradycyjne danie w powolnej kuchence. Jedna z opcji jego przygotowania. Lubię, gdy jest szybki i smaczny. Multicooker-Pomocnik tylko na takie okazje
KettyAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 29 % 2 g
tłuszcze 29 % 2 g
węglowodany 43 % 3 g
36 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 10 min

opłucz i obierz warzywa. Cebulę i marchewkę pokroić w cienkie paski i lekko smażyć w trybie smażenia przez 5-10 minut, dodać koncentrat pomidorowy.

opłucz wołowinę i pokrój na porcje 3 cm, dodaj mięso, wodę i ustaw tryb duszenia na 15-20 minut.

następnie dodaj ziemniaki i kapustę pokrojone w paski do całkowitej masy wraz z przyprawami i pozostałymi składnikami. Po zakończeniu dodaj zioła, dodaj przyprawy i sól, jeśli to konieczne,i wymieszaj. Kapuśniak jest gotowy.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Żeberka wołowe - 233   kcal/100g
  • Szynka wołowa - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Kapusta biała - 28   kcal/100g
  • Kapusta biała gotowana - 21   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy