płatki owsiane w powolnej kuchence
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Dobrze opłucz płatki owsiane i włóż do miski multicookera. Wlać mleko z wodą, dodać sól, cukier, wymieszać.
Krok 2:
Posmaruj miskę nad płynem masłem. Dzięki temu mleko nie ucieknie, a rano nie będziesz musiał myć multicookera. Ustaw tryb gaszenia na 3 godziny. Obliczamy czas, aby po duszeniu owsianka stała na cieple przez kolejne 4 godziny. Za 7 godzin śniadanie będzie gotowe. Potrzebuję śniadania za 9 godzin, więc ustawiam Opóźniony start na 2 godziny. Rano obudzi Cię zapach owsianki. Dodaj kawałek masła, możesz owoce. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Płatki owsiane - 374 kcal/100g
- Herkules gotowany - 91 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g