dżem jagodowy w powolnej kuchence na zimę
skład / składniki
20
porcje:
metoda gotowania
jagody są sortowane i myte. Jagodę należy umyć i pozostawić do wyschnięcia, można ją rozsypać na stole, na ręczniku. Gotową jagodę wsypujemy do miski i dodajemy tam cukier, nie zapominając o wymieszaniu. Ustawiamy tryb "gaszenia", czas zależy od multicookera (około 1,5-2 godzin) i to wszystko. Gotowy pyszny dżem jagodowy układamy w słoikach. Dżem jagodowy w powolnej kuchence na zimę okazuje się gęsty-może być stosowany jako nadzienie do ciast.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Borówka - 44 kcal/100g
- Jagody świeżo mrożone - 56 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g