dżem jagodowy w powolnej kuchence na zimę

przyciąga wolnością rąk-zasnął i zapomniał. Prosty kęs! Ręce są naprawdę wolne, ale kilka razy nie zaszkodzi zakłócić dżemu. W tym roku po raz pierwszy ugotowałem dżem jagodowy w powolnej kuchence na zimę, więc nie mogę powiedzieć, jak taki dżem jest przechowywany.
Jestem MarusiaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 2 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 98 % 41 g
162 kcal
IG: 18 / 0 / 83

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h

jagody są sortowane i myte. Jagodę należy umyć i pozostawić do wyschnięcia, można ją rozsypać na stole, na ręczniku. Gotową jagodę wsypujemy do miski i dodajemy tam cukier, nie zapominając o wymieszaniu. Ustawiamy tryb "gaszenia", czas zależy od multicookera (około 1,5-2 godzin) i to wszystko. Gotowy pyszny dżem jagodowy układamy w słoikach. Dżem jagodowy w powolnej kuchence na zimę okazuje się gęsty-może być stosowany jako nadzienie do ciast.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Borówka - 44   kcal/100g
  • Jagody świeżo mrożone - 56   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g

Podobne przepisy