dżem wiśniowy bez pestek w powolnej kuchence

bardzo aromatyczny i pyszny dżem! Gotowanie jest łatwe! W powolnej kuchence dżem wiśniowy jest jeszcze łatwiejszy do ugotowania. Nie musisz nakłuwać każdej jagody, nie musisz gotować dżemu w kilku podejściach. W trybie gaszenia dżem nie gotuje się, ale powoli marnieje, więc zachowuje maksimum witamin, a nawet jagody z pestkami są łatwo gotowane.
NOTKA56Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 1 % 1 g
tłuszcze 1 % 1 g
węglowodany 98 % 83 g
246 kcal
IG: 35 / 0 / 65

metoda gotowania

czas gotowania: 3 h
sortujemy i myjemy jagody wiśni, usuwamy nasiona. Włóż wiśnie  do garnka Multicooker. Zasypiamy cukrem granulowanym. Włącz Multicooker w tryb gaszenia na 2 godziny. Po sygnale dżem wiśniowy w powolnej kuchence jest gotowy!
wlej dżem wiśniowy do wysterylizowanych słoików i zamknij wysterylizowanymi pokrywkami.
w powolnej kuchence powstał bardzo smaczny i pachnący dżem wiśniowy! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Wiśnia kwaśna - 52   kcal/100g
  • Wiśnia słodka - 64   kcal/100g
  • Wiśnia suszona - 292   kcal/100g
  • Wiśnia konserwowa - 61   kcal/100g

Podobne przepisy