dżem wiśniowy w powolnej kuchence
skład / składniki
25
porcje:
metoda gotowania
sortujemy i myjemy jagody wiśni, usuwamy nasiona. Włóż wiśnie do garnka Multicooker. Zasypiamy cukrem granulowanym. Włącz Multicooker w tryb gaszenia na 2 godziny. Po sygnale dżem wiśniowy w powolnej kuchence jest gotowy!
wlej dżem wiśniowy do wysterylizowanych słoików i zamknij wysterylizowanymi pokrywkami.
w powolnej kuchence powstał bardzo smaczny i pachnący dżem wiśniowy! Smacznego!
wlej dżem wiśniowy do wysterylizowanych słoików i zamknij wysterylizowanymi pokrywkami.
w powolnej kuchence powstał bardzo smaczny i pachnący dżem wiśniowy! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Wiśnia kwaśna - 52 kcal/100g
- Wiśnia słodka - 64 kcal/100g
- Wiśnia suszona - 292 kcal/100g
- Wiśnia konserwowa - 61 kcal/100g