czekoladowa manna na kefirze w powolnej kuchence

skromna manna czekoladowa jest przygotowywana prawie bez naszego udziału! Mannik jest bardzo ekonomiczny i nie jest trudny do przygotowania. Na co dzień na herbatę. Wymieszaj wszystkie składniki, wlej do miski multicookera, po godzinie wyjmij gotowe ciasto. Jest pragnienie, aby go pokroić i posmarować przynajmniej dżemem, nawet kremem. I nie, zostawiamy go w tej formie i jest doskonale zjedzony do okruchów.
WalentynkiAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 11 % 6 g
tłuszcze 9 % 5 g
węglowodany 80 % 45 g
251 kcal
IG: 4 / 11 / 84

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Gotowanie wszystkich składników.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wlej kaszę mannę kefirem i pozostaw na 30 minut.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    W międzyczasie mieszamy jajka z cukrem i dobrze ubijamy mikserem.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Teraz włóż dobrze spuchniętą semolinę do jajek i ponownie dobrze ubij mikserem.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj mąkę, sól i sodę, wymieszaj. Ciasto jest średnio gęste.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dodaj kakao i dobrze zagniataj

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Nasmaruj miskę multicookera olejem i posyp semoliną

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Całe ciasto przelewamy do miski i wkładamy do multicookera na tryb & quot; pieczenie & quot; 65 min.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Wyjmujemy mannę i pozwalamy jej ostygnąć. To jest tak wysokie.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Pokroić na 3 części, namoczyć dżemem i złożyć w ciasto

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Udekoruj jagodami na wierzchu.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Ciasto jest gotowe. Wszyscy wzywamy do picia herbaty!

jeśli kasza manna z kefirem zostanie pozostawiona do spęcznienia na godzinę, ciasto będzie tylko delikatniejsze. Dobrze jest dodać gotowane na parze rodzynki lub orzechy włoskie do ciasta. Do pieczenia w piekarniku ogrzewamy go do temperatury 180 ° C i pieczemy przez około 50 minut.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Kasza manna - 340   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Kefir tłusty - 62   kcal/100g
  • Kefir 1% tłuszczu - 38   kcal/100g
  • Kefir beztłuszczowy - 30   kcal/100g
  • Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45   kcal/100g
  • Kefir 2,5% tłuszczu - 53   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Kakao w proszku - 374   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Soda spożywcza - 0   kcal/100g
  • Dżem dowolny - 271   kcal/100g

Podobne przepisy