skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jabłka usunąć środek i pokroić na małe kawałki
Krok 2:
Miskę multicookera należy nasmarować olejem roślinnym, wlać mleko i wodę, a następnie umieścić tam jabłka, cukier, sól, cynamon, siemię lniane i pokruszony owies.
Krok 3:
Wymieszaj.
Krok 4:
Ustaw w trybie odpowiadającym najwolniejszemu gaszeniu. Jeśli można ustawić temperaturę, należy ustawić 95-100 stopni. Czas gotowania wynosi od 5 do 7 godzin. Aby na śniadanie obudził Cię aromat jabłek, cynamonu i karmelu, Oblicz czas snu i ustaw "Opóźnienie startu". Spróbuj po raz pierwszy eksperymentować z przepisem w ciągu dnia, aby dokładnie obliczyć możliwości swojej powolnej kuchenki.
Krok 5:
Oto, co powinno się wydarzyć. Najsmaczniejszą rzeczą w tym daniu jest chrupiąca karmelowa skórka, która łatwo oddzieli się od boków, jeśli pamiętasz, aby nasmarować miskę wolnowaru.
Krok 6:
Rozłóż owsiankę porcjami, dodatkowo podawaj masło i orzechy włoskie. Jeśli chcesz dodać rodzynki lub inną suszoną jagodę, dodaj na początku gotowania. Takie danie można zrobić na przyszłość, śniadanie można łatwo zamrozić i podgrzać w kuchence mikrofalowej.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Owies - 316 kcal / 100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal / 100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Brązowy cukier - 394 kcal/100g
- Nasiona lnu - 534 kcal/100g
- Mielony cynamon - 247 kcal/100g