ciasto czekoladowe z nadzieniem twarogowym w powolnej kuchence

delikatne, bardzo smaczne ciasto dla miłośników twarogu i czekolady. To ciasto pokochali wszyscy moi krewni za wspaniały smak w połączeniu ciasta czekoladowego i masy twarogowej. Przygotowanie jest łatwe. Zwłaszcza, gdy jest taki asystent-Multicooker.
MarishaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 12 % 8 g
tłuszcze 26 % 17 g
węglowodany 62 % 40 g
337 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 50 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Produkty do robienia ciasta.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Umieść rondel z masłem i czekoladą na małym ogniu.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Rozpuść, mieszając masę, doprowadzając ją do gładkości.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Gdy masa czekoladowa ostygnie, w misce ubij jajka z cukrem i wanilią.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Następnie wlej masę czekoladową do mieszanki jajecznej. Przesiej mąkę proszkiem do pieczenia i dodaj szczyptę soli. Wszystko dokładnie wymieszaj mikserem. Nie wysypuj całej mąki na raz. Może odejść trochę mniej. Ciasto nie powinno być zbyt gęste, ale też nie płynne. Mniej więcej jak gęsta śmietana.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Twaróg, jajko, cukier i wanilina (wszystkie składniki na masę twarogową) ubij w osobnej misce.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Posmaruj miskę multicookera olejem (roślinnym lub kremowym) i wlej do niej 1/4 ciasta czekoladowego.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Ułóż masę twarogową na wierzchu w kształcie kół.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Umieść łyżkę ciasta czekoladowego na krążkach twarogowych.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Następnie rozłóż pozostałą masę twarogową.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Na wierzchu znajduje się pozostałe ciasto czekoladowe.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Za pomocą szpikulca lub wykałaczki wyrównaj powierzchnię.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Pieczemy 1 godz. 30 min. w trybie & quot; pieczenie". Po tym czasie pozwól ciastu nieco ostygnąć w powolnej kuchence, a następnie odwróć się do formy do gotowania na parze z powolnej kuchenki. Pozostaw do całkowitego ostygnięcia.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Rozłóż na talerzu, posyp cukrem pudrem (opcjonalnie).

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Wlej herbatę i poczęstuj się.

ciasto można również upiec w piekarniku. Zajmie to mniej czasu. Gotowość do sprawdzenia szpikulcem lub wykałaczką. Jeśli wyjście jest suche, wyjmij z piekarnika i ostudź trochę w formie. Spożywać, gdy całkowicie ostygnie. Trudno się oprzeć, ponieważ smak przygotowanego ciasta sprawia, że czekamy na zakończenie procesu.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Czekolada gorzka - 539   kcal/100g
  • Wanilina - 288   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy