skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Produkty do robienia ciasta.
Krok 2:
Umieść rondel z masłem i czekoladą na małym ogniu.
Krok 3:
Rozpuść, mieszając masę, doprowadzając ją do gładkości.
Krok 4:
Gdy masa czekoladowa ostygnie, w misce ubij jajka z cukrem i wanilią.
Krok 5:
Następnie wlej masę czekoladową do mieszanki jajecznej. Przesiej mąkę proszkiem do pieczenia i dodaj szczyptę soli. Wszystko dokładnie wymieszaj mikserem. Nie wysypuj całej mąki na raz. Może odejść trochę mniej. Ciasto nie powinno być zbyt gęste, ale też nie płynne. Mniej więcej jak gęsta śmietana.
Krok 6:
Twaróg, jajko, cukier i wanilina (wszystkie składniki na masę twarogową) ubij w osobnej misce.
Krok 7:
Posmaruj miskę multicookera olejem (roślinnym lub kremowym) i wlej do niej 1/4 ciasta czekoladowego.
Krok 8:
Ułóż masę twarogową na wierzchu w kształcie kół.
Krok 9:
Umieść łyżkę ciasta czekoladowego na krążkach twarogowych.
Krok 10:
Następnie rozłóż pozostałą masę twarogową.
Krok 11:
Na wierzchu znajduje się pozostałe ciasto czekoladowe.
Krok 12:
Za pomocą szpikulca lub wykałaczki wyrównaj powierzchnię.
Krok 13:
Pieczemy 1 godz. 30 min. w trybie & quot; pieczenie". Po tym czasie pozwól ciastu nieco ostygnąć w powolnej kuchence, a następnie odwróć się do formy do gotowania na parze z powolnej kuchenki. Pozostaw do całkowitego ostygnięcia.
Krok 14:
Rozłóż na talerzu, posyp cukrem pudrem (opcjonalnie).
Krok 15:
Wlej herbatę i poczęstuj się.
ciasto można również upiec w piekarniku. Zajmie to mniej czasu. Gotowość do sprawdzenia szpikulcem lub wykałaczką. Jeśli wyjście jest suche, wyjmij z piekarnika i ostudź trochę w formie. Spożywać, gdy całkowicie ostygnie. Trudno się oprzeć, ponieważ smak przygotowanego ciasta sprawia, że czekamy na zakończenie procesu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Czekolada gorzka - 539 kcal/100g
- Wanilina - 288 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g