suflet z wątróbki drobiowej w powolnej kuchence
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
wątróbka drobiowa jest najczęściej sprzedawana już przygotowana. Przełóż go przez maszynkę do mięsa wraz z cebulą. Dodaj jajka, mąkę, proszek do pieczenia, śmietanę, sól, przyprawy do powstałego mięsa mielonego i wymieszaj wszystko, aż będzie gładkie. Teraz posmaruj miskę multicookera masłem, włóż do niej powstałą masę. Piec w trybie "Pieczenie" lub "piekarnik" (wszystko zależy od multicookera) przez 45 minut. Po zakończeniu głównego programu pozostaw suflet w powolnej kuchence na kolejne 15-20 minut. Miałem jajko przepiórcze i postanowiłem trochę upiększyć gotowe danie. Ale w jego skład celowo nie pisałam.))
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Wątróbka drobiowa - 140 kcal/100g