suflet z wątróbki drobiowej w powolnej kuchence

wątróbka drobiowa jest bardzo delikatnym produktem. Szkoda, że często nie doceniane... . Pojawienie się multicookerów w naszych kuchniach znacznie uprościło życie gospodyń domowych. Udało mi się umieścić go w biurze (na szczęście jest gospodyni i kuchnia, którą można przewietrzyć), co bardzo pomogło mi w przygotowaniu ciepłych obiadów. I często można natychmiast ugotować obiad. Więc udało się nawet zagrać z sufletem wątrobowym.

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 46 % 13 g
tłuszcze 25 % 7 g
węglowodany 29 % 8 g
148 kcal
IG: 33 / 0 / 67

metoda gotowania

Czas gotowania: 45 min
wątróbka drobiowa jest najczęściej sprzedawana już przygotowana. Przełóż go przez maszynkę do mięsa wraz z cebulą. Dodaj jajka, mąkę, proszek do pieczenia, śmietanę, sól, przyprawy do powstałego mięsa mielonego i wymieszaj wszystko, aż będzie gładkie. Teraz posmaruj miskę multicookera masłem, włóż do niej powstałą masę. Piec w trybie "Pieczenie" lub "piekarnik" (wszystko zależy od multicookera) przez 45 minut. Po zakończeniu głównego programu pozostaw suflet w powolnej kuchence na kolejne 15-20 minut. Miałem jajko przepiórcze i postanowiłem trochę upiększyć gotowe danie. Ale w jego skład celowo nie pisałam.))

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietanka 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietana - 300   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Wątróbka drobiowa - 140   kcal/100g

Podobne przepisy