babeczka śmietana w powolnej kuchence duża
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Zestaw produktów.
Krok 2:
Ubij jajka solą, cukrem i wanilią. Następnie dodaj śmietanę i ponownie ubij.
Krok 3:
Wprowadzamy mąkę przesianą proszkiem do pieczenia, mieszamy szpatułką
Krok 4:
Dodaj rodzynki i posiekane orzechy, wymieszaj.
Krok 5:
Na koniec wlej olej roślinny.
Krok 6:
Nasmaruj miskę multicookera olejem, wlej ciasto, ostrożnie wyrównaj szpatułką.
Krok 7:
Włącz tryb pieczenia na godzinę. Po sygnale trzymamy go w cieple przez trzydzieści minut.
Krok 8:
Ostrożnie przewróć babeczkę na talerz, ostudź i udekoruj według uznania. Miłego pieczenia!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Rodzynki - 280 kcal/100g
- Kiszmisz - 279 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Wanilina - 288 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g