zupa wolnowarowa z kalafiorem
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Oto taki zestaw produktów.
Krok 2:
Marchewki kroimy w drobną kostkę. Włącz Multicooker w trybie smażenia, 140 stopni, wlej olej. Włóż marchewki i gotuj przez pięć minut.
Krok 3:
Następnie dodaj pokrojoną w kostkę cebulę, wymieszaj. Zamknij pokrywkę i gotuj przez kolejne dziesięć minut.
Krok 4:
Rozbieramy kalafior na kwiatostany.
Krok 5:
Ziemniaki kroimy w kostkę.
Krok 6:
Posiekaj cukinię dokładnie w ten sam sposób.
Krok 7:
Pokrój paprykę na małe kwadraty.
Krok 8:
Pomidory w plasterkach.
Krok 9:
Załaduj wszystkie warzywa do rondla.
Krok 10:
Dodaj sól. przyprawy, wlać bulion. Zamknij pokrywkę i gotuj zupę przez godzinę.
Krok 11:
Pięć minut przed końcem reżimu dodaj posiekane warzywa.
Krok 12:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Kalafior - 28 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Rosół - 15 kcal/100g