zupa wolnowarowa z kalafiorem

lekka letnia zupa, smaczna i niskokaloryczna. Gotowanie zup w powolnej kuchence to przyjemność! Położyłem wszystkie składniki, nacisnąłem przycisk - i rób swoje! W odpowiednim momencie urządzenie wyłączy się i utrzyma naczynie w cieple. Dzisiaj przygotujemy zupę jarzynową. Dla niego możesz wziąć dowolne warzywa, które kochasz lub które masz w tej chwili w lodówce.
IrinaprymoczkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 29 % 2 g
tłuszcze 14 % 1 g
węglowodany 57 % 4 g
27 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Oto taki zestaw produktów.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Marchewki kroimy w drobną kostkę. Włącz Multicooker w trybie smażenia, 140 stopni, wlej olej. Włóż marchewki i gotuj przez pięć minut.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Następnie dodaj pokrojoną w kostkę cebulę, wymieszaj. Zamknij pokrywkę i gotuj przez kolejne dziesięć minut.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Rozbieramy kalafior na kwiatostany.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Ziemniaki kroimy w kostkę.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Posiekaj cukinię dokładnie w ten sam sposób.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Pokrój paprykę na małe kwadraty.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Pomidory w plasterkach.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Załaduj wszystkie warzywa do rondla.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Dodaj sól. przyprawy, wlać bulion. Zamknij pokrywkę i gotuj zupę przez godzinę.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Pięć minut przed końcem reżimu dodaj posiekane warzywa.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Cukinia - 23   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Kalafior - 28   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Rosół - 15   kcal/100g

Podobne przepisy