jeże mielone w powolnej kuchence
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotowujemy niezbędne produkty.
Krok 2:
Obierz cebulę, pokrój, usmaż na patelni. Usuń cebulę z pieca.
Krok 3:
Obierz marchewki, trzy na grubej tarce, smaż.
Krok 4:
Dodaj cebulę do marchewki, usmaż razem, wyjmij z pieca.
Krok 5:
Zagniatamy mięso mielone.
Krok 6:
Myjemy ryż, aż woda stanie się przezroczysta, dodajemy do mięsa mielonego.
Krok 7:
Dodaj smażoną cebulę i marchewkę do ryżu i mięsa mielonego.
Krok 8:
Do tego wszystkiego dodaj jajko i przyprawy, ugniataj rękami przez 5 minut, pozostaw mieszaninę na pół godziny.
Krok 9:
Wymieszaj śmietanę i koncentrat pomidorowy, napełnij wodą, solą, dodaj mąkę, uzyskaj marynatę.
Krok 10:
Rzeźbimy kulki mielone o średnicy około 3 cm.
Krok 11:
Włóż jeże do miski multicookera.
Krok 12:
Napełnij marynatą, ustaw tryb "duszenia" na 40 minut.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g