skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Potrzebne produkty.
Krok 2:
Włącz Multicooker do ogrzewania, połóż matę do pieczenia (lub okrąg papieru) na dnie i połowę masła. Gdy masło się rozpuści-smarujemy ściany rondla. Pokrój ziemniaki w cienkie kostki. Drobno posiekaj cebulę. Włóż do miski, wymieszaj z cebulą, ziołami, solą i przyprawami.
Krok 3:
Rozłóż to wszystko w misce multicookera.
Krok 4:
Ubij jajka z mlekiem, mąką i odrobiną soli. Możesz włożyć więcej jajek.
Krok 5:
Napełnij ziemniaki mieszanką jajeczną, połóż drugą połowę oleju na wierzchu.
Krok 6:
Zamknij pokrywę, Przełącz Multicooker na tryb pieczenia, 45 minut. Po sygnale ogrzewamy przez 15 minut z otwartym zaworem. Jeśli nie masz trybu pieczenia-gotuj na pieczeniu. Ciecz musi całkowicie wyparować, w przeciwnym razie Gokart rozpadnie się.
Krok 7:
Następnie ostrożnie odwróć gotowe naczynie na wkładkę do gotowania na parze, Przenieś z niego na talerz i usuń papier. Okazuje się, że mamy taką kartownicę-różową, apetyczną!
Krok 8:
Na wierzchu jest smażony, w środku jest delikatny. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g