owsianka perłowa na wodzie z masłem w powolnej kuchence

owsianka Perłowa jest jedną z najzdrowszych i najsmaczniejszych w kuchni rosyjskiej. .
LankaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 9 % 3 g
tłuszcze 22 % 7 g
węglowodany 69 % 22 g
158 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    To, czego będziemy potrzebować.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Posortuj jęczmień perłowy, spłucz. Następnie zalać wrzącą wodą i pozostawić na 10 minut.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Spuść wodę z namoczonych zbóż i przenieś jęczmień do miski multicookera,napełnij go wodą (dowolną),zalałem zimną.Solić.W zależności od modelu multicookera wybierz tryb & quot; owsianka & quot; lub & quot; duszenie & quot; lub & quot; kasza & quot;, Ustaw czas na 45 minut.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Po usłyszeniu sygnału nie otwieraj od razu, odstaw na 15 minut. Następnie otwórz i dodaj olej.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kasza perłowa - 340   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy