babeczka czekoladowa z orzechami w powolnej kuchence

przygotowuje się szybko i łatwo, zachwyci bliskich! Orzechy nie powinny być mocno posiekane, będzie smaczniej!
OlesyaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 11 % 8 g
tłuszcze 29 % 21 g
węglowodany 60 % 44 g
390 kcal
IG: 2 / 0 / 98

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Ubij jajka w osobnej misce, następnie dodaj cukier i kontynuuj ubijanie do kremowej masy.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Dodaj stopione masło do masy jajecznej i jeszcze raz ubij. Następnie dodaj mąkę i proszek do pieczenia.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Rozpuść czekoladę i wymieszaj z ciastem i dodaj posiekane orzechy..

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Nasmaruj dno i bok miski MV olejem (kremowym / roślinnym lub margaryną) i włóż masę do miski. Ustawiamy tryb & quot; pieczenie & quot; czas standardowy (mam 45 min), zamykamy pokrywkę. Przed wyjęciem ciasta pozwól mu ostygnąć.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Twoja babeczka jest gotowa! Możesz posypać cukrem pudrem, dżemem lub posmarować skondensowanym mlekiem. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Czekolada mleczno-orzechowa - 542   kcal/100g
  • Czekolada orzechowa - 580   kcal/100g
  • Czekolada porowata mleczna - 506   kcal/100g
  • Czekolada kremowa - 560   kcal/100g
  • Czekolada - 550   kcal/100g
  • Orzechy włoskie - 650   kcal/100g
  • Czarny orzech angielski - 628   kcal/100g
  • Czarny orzech perski - 651   kcal/100g
  • Masło orzechowe - 925   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g

Podobne przepisy