babeczka czekoladowa z orzechami w powolnej kuchence
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Ubij jajka w osobnej misce, następnie dodaj cukier i kontynuuj ubijanie do kremowej masy.
Krok 2:
Dodaj stopione masło do masy jajecznej i jeszcze raz ubij. Następnie dodaj mąkę i proszek do pieczenia.
Krok 3:
Rozpuść czekoladę i wymieszaj z ciastem i dodaj posiekane orzechy..
Krok 4:
Nasmaruj dno i bok miski MV olejem (kremowym / roślinnym lub margaryną) i włóż masę do miski. Ustawiamy tryb & quot; pieczenie & quot; czas standardowy (mam 45 min), zamykamy pokrywkę. Przed wyjęciem ciasta pozwól mu ostygnąć.
Krok 5:
Twoja babeczka jest gotowa! Możesz posypać cukrem pudrem, dżemem lub posmarować skondensowanym mlekiem. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Czekolada mleczno-orzechowa - 542 kcal/100g
- Czekolada orzechowa - 580 kcal/100g
- Czekolada porowata mleczna - 506 kcal/100g
- Czekolada kremowa - 560 kcal/100g
- Czekolada - 550 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g