Charlotte z pomarańczami w powolnej kuchence
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
1. Oddziel żółtka od białek
2. Dokładnie ubij białka z cukrem w ciasną puszystą pianę.
3. Umyj i obierz pomarańcze
4. Pokrój pomarańcze na średnie kawałki lub po prostu oddziel plasterki od całego owocu
5. Ostrożnie włóż żółtka z cukrem i mąką do gotowej masy białkowej. Mieszaj łyżką bez ubijania.
6. Nasmaruj miskę multicookera olejem.
7. Połóż pomarańcze na dnie wolnowaru
8. Napełnij nadzienie przygotowanym ciastem.
9. Włącz tryb Pieczenie na 65 minut.
10. Charlotte jest gotowa! Czas podać do stołu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Pomarańcze - 36 kcal/100g