skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Na początek zalej kapustę wrzącą wodą i pozostaw na pięć minut. Lepiej jest wziąć młodą kapustę, której liście są dość miękkie. Jeśli weźmiesz Stary, gotuj go przez 10 minut na małym ogniu
Krok 3:
Następnie pokrój kapustę na małe kostki lub posiekaj. Wraz z kapustą można użyć dowolnego dodatkowego składnika: grzybów, mięsa, szynki, kiełbasy, a nawet sera. Możesz dodać tylko jedną kapustę.
Krok 4:
Ubij jajka cukrem.
Krok 5:
Dodaj przyprawy, sól. Wymieszać.
Krok 6:
Dodaj mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i wymieszaj.
Krok 7:
Idealnie skończysz z dość gęstym ciastem.
Krok 8:
Teraz wymieszaj go z nadzieniem z kapusty.
Krok 9:
Posmaruj miskę multicookera masłem, możesz przykryć ją pergaminem do pieczenia, a także posmarować masłem.
Krok 10:
Następnie włącz tryb multiu & quot; pieczenie & quot;. Jeśli masz zwykłą powolną kuchenkę, gotowanie zajmie około 1 godziny. Jeśli Szybkowar, to 20 minut.
Krok 11:
Miałem mąkę wieloziarnistą, ponieważ ciasto było dość ciemne.
Krok 12:
Koniecznie spróbuj tej pysznej i satysfakcjonującej Charlotte! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal / 100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g