Charlotte z kapustą w powolnej kuchence

lubisz pikantne wypieki? Upiecz tę pyszną Charlotte! Wraz z kapustą w tym przepisie do nadzienia można użyć dowolnych dodatkowych składników: kiełbasy, mięsa, fileta z kurczaka i tak dalej.
AlisaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 23 % 5 g
tłuszcze 14 % 3 g
węglowodany 64 % 14 g
108 kcal
IG: 36 / 0 / 64

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Na początek zalej kapustę wrzącą wodą i pozostaw na pięć minut. Lepiej jest wziąć młodą kapustę, której liście są dość miękkie. Jeśli weźmiesz Stary, gotuj go przez 10 minut na małym ogniu

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Następnie pokrój kapustę na małe kostki lub posiekaj. Wraz z kapustą można użyć dowolnego dodatkowego składnika: grzybów, mięsa, szynki, kiełbasy, a nawet sera. Możesz dodać tylko jedną kapustę.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Ubij jajka cukrem.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj przyprawy, sól. Wymieszać.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dodaj mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i wymieszaj.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Idealnie skończysz z dość gęstym ciastem.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Teraz wymieszaj go z nadzieniem z kapusty.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Posmaruj miskę multicookera masłem, możesz przykryć ją pergaminem do pieczenia, a także posmarować masłem.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Następnie włącz tryb multiu & quot; pieczenie & quot;. Jeśli masz zwykłą powolną kuchenkę, gotowanie zajmie około 1 godziny. Jeśli Szybkowar, to 20 minut.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Miałem mąkę wieloziarnistą, ponieważ ciasto było dość ciemne.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Koniecznie spróbuj tej pysznej i satysfakcjonującej Charlotte! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Zielona kapusta - 46   kcal/100g
  • Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal / 100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g

Podobne przepisy