kaczka z jabłkami w powolnej kuchence
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Będziemy potrzebować: mięsa kaczki, marchwi, cebuli, jabłek, soli i przypraw do smaku.
Krok 2:
Obierz marchewki, cebulę. Obierz jabłka i nasiona.
Krok 3:
Pokrój jabłka, marchewkę i cebulę.
Krok 4:
W powolnej kuchence podsmaż mięso ze wszystkich stron.
Krok 5:
Dodaj 2 łyżki oleju roślinnego, cebulę, marchewkę, jabłka, sól i dodaj przyprawy. Dodaj trochę wody. Ustaw tryb w powolnej kuchence pod ciśnieniem & quot; mięso & quot; na 60 minut. lub na tryb & quot;duszenie" na 1,5 godziny
Krok 6:
Gotowe!
Krok 7:
Smacznego :)
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Kaczka II kategorii - 287 kcal/100g
- Kaczka pieczona - 401 kcal/100g
- Kaczka kategorii i - 405 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g