kaczka z jabłkami w powolnej kuchence

bardzo smaczna kaczka czeka na twoich gości! :). To danie podoba się całej mojej rodzinie. Jako dodatek do kaczki zwykle używamy gryki, a na święta puree ziemniaczane!
NataliaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 24 % 7 g
tłuszcze 59 % 17 g
węglowodany 17 % 5 g
200 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 1 h 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Będziemy potrzebować: mięsa kaczki, marchwi, cebuli, jabłek, soli i przypraw do smaku.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Obierz marchewki, cebulę. Obierz jabłka i nasiona.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój jabłka, marchewkę i cebulę.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    W powolnej kuchence podsmaż mięso ze wszystkich stron.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj 2 łyżki oleju roślinnego, cebulę, marchewkę, jabłka, sól i dodaj przyprawy. Dodaj trochę wody. Ustaw tryb w powolnej kuchence pod ciśnieniem & quot; mięso & quot; na 60 minut. lub na tryb & quot;duszenie" na 1,5 godziny

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Gotowe!

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Smacznego :)

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Kaczka II kategorii - 287   kcal/100g
  • Kaczka pieczona - 401   kcal/100g
  • Kaczka kategorii i - 405   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g

Podobne przepisy