skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Do ciasta potrzebujemy: mąki, jajka, margaryny, oleju roślinnego, mleka, suchych drożdży, cukru.
Krok 2:
Do nadzienia potrzebujemy: keczupu, kiełbasy myśliwskie, sera, pomidorów, oliwek
Krok 3:
Rozpuść margarynę w łaźni wodnej.
Krok 4:
Do stopionej margaryny dodaj ciepłe mleko, jajko, olej roślinny. cukier, sól. Dobrze wszystko wymieszaj.
Krok 5:
Dodaj mąkę z drożdżami i zagniataj ciasto, będzie elastyczne.
Krok 6:
Teraz przykryj ciasto folią spożywczą i wstaw do lodówki na 40 minut.
Krok 7:
Wytnij nadzienie (jeśli to konieczne)
Krok 8:
Nasmaruj miskę Multicooker masłem, ale polecam używanie papieru do pieczenia (wygodnie jest wyjąć pizzę). Włóż ciasto do miski i spłaszcz.
Krok 9:
Ciasto posmarować keczupem, ułożyć nadzienie: pomidory, kiełbasę, ser, kolejną warstwę pomidorów, oliwki (można pozostawić w całości),
Krok 10:
Ustawiamy tryb & quot; pieczenie" na 45 -60 min.
Krok 11:
Takie piękno powinno się okazać!
Krok 12:
Jeszcze nie zdążyłam ostygnąć pizzy jak już widelcem się wspinamy :) Pizza jest pyszna. A powolna kuchenka jak zawsze ułatwia nam życie! Wszystko jest bardzo szybkie i nie musisz uważać, jak podczas gotowania w piekarniku! Z mężem kochamy pizzę z piwem!
inne nadzienie do pizzy może być takie:
wędzone mięso z kurczaka, oliwki, czerwona cebula, kukurydza w puszkach, boczek.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Margaryna stołowa - 720 kcal/100g
- Margaryna kremowa - 720 kcal/100g
- Margaryna mleczna - 743 kcal/100g
- Margaryna niskotłuszczowa - 384 kcal/100g
- Margaryna kanapkowa - 688 kcal/100g
- Margaryna do pieczenia - 675 kcal/100g
- Margaryna dietetyczna - 366 kcal/100g
- Margaryna półtłusta 40 % - 415 kcal/100g
- Margaryna - 720 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Ser "camembert" 50% tłuszczu - 291 kcal/100g
- Ser "moobacher" - 350 kcal/100g
- Ser "Sainte-agure" - 369 kcal/100g
- Ser "Syriusz Camembert" - 294 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Ketchup - 93 kcal/100g
- Suche drożdże - 410 kcal/100g