Pizza drożdżowa w powolnej kuchence

spędzisz tylko 10 minut - kreskówka zrobi za Ciebie resztę! Bardzo podoba mi się pizza, która pochodzi z tego przepisu! Spróbuj I ty!
Lisa MAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 14 % 9 g
tłuszcze 36 % 23 g
węglowodany 50 % 32 g
347 kcal
IG: 6 / 0 / 94

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 50 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Do ciasta potrzebujemy: mąki, jajka, margaryny, oleju roślinnego, mleka, suchych drożdży, cukru.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Do nadzienia potrzebujemy: keczupu, kiełbasy myśliwskie, sera, pomidorów, oliwek

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Rozpuść margarynę w łaźni wodnej.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Do stopionej margaryny dodaj ciepłe mleko, jajko, olej roślinny. cukier, sól. Dobrze wszystko wymieszaj.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj mąkę z drożdżami i zagniataj ciasto, będzie elastyczne.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Teraz przykryj ciasto folią spożywczą i wstaw do lodówki na 40 minut.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wytnij nadzienie (jeśli to konieczne)

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Nasmaruj miskę Multicooker masłem, ale polecam używanie papieru do pieczenia (wygodnie jest wyjąć pizzę). Włóż ciasto do miski i spłaszcz.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Ciasto posmarować keczupem, ułożyć nadzienie: pomidory, kiełbasę, ser, kolejną warstwę pomidorów, oliwki (można pozostawić w całości),

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Ustawiamy tryb & quot; pieczenie" na 45 -60 min.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Takie piękno powinno się okazać!

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Jeszcze nie zdążyłam ostygnąć pizzy jak już widelcem się wspinamy :) Pizza jest pyszna. A powolna kuchenka jak zawsze ułatwia nam życie! Wszystko jest bardzo szybkie i nie musisz uważać, jak podczas gotowania w piekarniku! Z mężem kochamy pizzę z piwem!

inne nadzienie do pizzy może być takie:
wędzone mięso z kurczaka, oliwki, czerwona cebula, kukurydza w puszkach, boczek.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Margaryna stołowa - 720   kcal/100g
  • Margaryna kremowa - 720   kcal/100g
  • Margaryna mleczna - 743   kcal/100g
  • Margaryna niskotłuszczowa - 384   kcal/100g
  • Margaryna kanapkowa - 688   kcal/100g
  • Margaryna do pieczenia - 675   kcal/100g
  • Margaryna dietetyczna - 366   kcal/100g
  • Margaryna półtłusta 40 % - 415   kcal/100g
  • Margaryna - 720   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Ser "camembert" 50% tłuszczu - 291   kcal/100g
  • Ser "moobacher" - 350   kcal/100g
  • Ser "Sainte-agure" - 369   kcal/100g
  • Ser "Syriusz Camembert" - 294   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Ketchup - 93   kcal/100g
  • Suche drożdże - 410   kcal/100g

Podobne przepisy