skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Wszystkie składniki w naszych Gołąbkach, ryż jest już namoczony w wodzie w ilości 1 do trzech.
Krok 2:
To jest nasza powolna kuchenka, w której ugotuję leniwe gołąbki z mielonym kurczakiem.
Krok 3:
Wlej trochę oliwy z oliwek do multicookera i włącz tryb "smażenia". Pasywuj posiekaną cebulę i czosnek, aż będą przezroczyste, a następnie dodaj posiekaną marchewkę i smaż przez 5 minut, ciągle mieszając.
Krok 4:
Drobno posiekaj kapustę na około 2x2 cm.
Krok 5:
Dodaj ryż i kapustę dobrze wymieszaj i smaż przez kolejne 5 minut.
Krok 6:
Usmaż ugotowane mielone piersi z kurczaka. Zrobiłem to na patelni, jednocześnie z pieczeniem warzyw w powolnej kuchence.
Krok 7:
Wymieszaj smażone mięso mielone z tym, co mamy w powolnej kuchence. Dodaj sól, przyprawy i wodę z namaczania ryżu. Dobrze wymieszaj.
Krok 8:
Umieścić gotować w trybie" warzywa & quot;.
Krok 9:
Gorzej nie będzie, jeśli gotowe danie zostanie przepłukane w trybie "podgrzewania".
smacznego!
będę zadowolony z Twoich opinii i komentarzy do tego przepisu na gołąbki.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g