leniwe gołąbki z mielonym kurczakiem w powolnej kuchence

pyszne i bardzo zdrowe! Dla dzieci i wszystkich, którzy podążają za swoją figurą. Potrawy przygotowywane według tego przepisu z odpowiednim stosunkiem białka do tłuszczu i węglowodanów. Praktycznie nie ma złego cholesterolu. Oprócz swojej przydatności to danie jest również bardzo smaczne, nie pożałujesz! Zalecany do żywności dla niemowląt. Już po ugotowaniu przechowuję te leniwe gołąbki partiami w zamrażarce i rozmrażam w razie potrzeby.
KsyunczykAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 37 % 7 g
tłuszcze 5 % 1 g
węglowodany 58 % 11 g
82 kcal
IG: 45 / 55 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Wszystkie składniki w naszych Gołąbkach, ryż jest już namoczony w wodzie w ilości 1 do trzech.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    To jest nasza powolna kuchenka, w której ugotuję leniwe gołąbki z mielonym kurczakiem.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wlej trochę oliwy z oliwek do multicookera i włącz tryb "smażenia". Pasywuj posiekaną cebulę i czosnek, aż będą przezroczyste, a następnie dodaj posiekaną marchewkę i smaż przez 5 minut, ciągle mieszając.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Drobno posiekaj kapustę na około 2x2 cm.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj ryż i kapustę dobrze wymieszaj i smaż przez kolejne 5 minut.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Usmaż ugotowane mielone piersi z kurczaka. Zrobiłem to na patelni, jednocześnie z pieczeniem warzyw w powolnej kuchence.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wymieszaj smażone mięso mielone z tym, co mamy w powolnej kuchence. Dodaj sól, przyprawy i wodę z namaczania ryżu. Dobrze wymieszaj.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Umieścić gotować w trybie" warzywa & quot;.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Gorzej nie będzie, jeśli gotowe danie zostanie przepłukane w trybie "podgrzewania".

smacznego! 
będę zadowolony z Twoich opinii i komentarzy do tego przepisu na gołąbki.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Dziki ryż surowy - 353   kcal/100g
  • Ryż brązowy surowy - 360   kcal/100g
  • Ryż brązowy gotowany - 119   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany surowy - 363   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany gotowany - 109   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106   kcal/100g
  • Ryż instant suchy - 374   kcal/100g
  • Ryż instant gotowy do spożycia - 109   kcal/100g
  • Rys - 344   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Kapusta biała - 28   kcal/100g
  • Kapusta biała gotowana - 21   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka - 113   kcal/100g

Podobne przepisy