brukselka w powolnej kuchence

proste danie, które przyniesie wiele witamin i korzyści. Łatwość przygotowania Brukselka w powolnej kuchence to dość obfite danie.
nataAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 15 % 3 g
tłuszcze 30 % 6 g
węglowodany 55 % 11 g
104 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
przed gotowaniem świeżej brukselki w powolnej kuchence zgodnie z tym przepisem należy ją dokładnie spłukać i usunąć górne uszkodzone liście.
przed włożeniem kapusty do powolnej kuchenki możesz wyciąć szczególnie grube części pnia, aby równomiernie się ugotowały.
posiekaj obraną cebulę i marchewkę (cebula – półpierścienie, marchew – paski).
cebulę i marchewkę smażymy w roztopionym maśle w trybie "Pieczenia".
dodaj ziemniaki do warzyw.
następnie włóż kapustę.
napełnij całkowitą masę gorącą wodą, dodaj sól i przyprawy.
Włącz tryb "duszenie" w powolnej kuchence i gotuj ogólną mieszaninę przez około 40 minut.
podawaj brukselkę w powolnej kuchence na stole, najlepiej doprawiając ją kwaśną śmietaną i drobno posiekanymi ziołami.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Puree ziemniaczane - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Brukselka - 43   kcal/100g
  • Brukselka gotowana - 36   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy