wątróbka drobiowa w powolnej kuchence z cebulą i ziołami
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
umyj wątrobę, pokrój na małe kawałki.
wlej olej roślinny do miski multicookera, włóż pokrojoną w kostkę cebulę.
połóż wątrobę na cebuli..
włóż wszystkie przyprawy, sól, pieprz. Wymieszać.
Włącz Multicooker w trybie "gaszenie" na 1 godzinę.
podczas gotowania wymieszaj wątrobę dwukrotnie.
pamiętaj, że czas i tryb gotowania w przepisie są podane w przybliżeniu. Wszystkie multicookery działają inaczej, a nawet te same modele tego samego producenta mogą mieć swoje własne cechy. Zanim zaczniesz gotować nowe danie dla Ciebie w powolnej kuchence, dokładnie przestudiuj instrukcje, a następnie w praktyce spróbuj najpierw ugotować znane Ci potrawy, a następnie nowe, wybierając tryb i czas indywidualnie dla własnej techniki.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Majeranek - 271 kcal/100g
- Oregano suszone - 306 kcal/100g
- Oregano - 306 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Wątróbka drobiowa - 140 kcal/100g