wątróbka drobiowa w powolnej kuchence z cebulą i ziołami

Szybki i smaczny przepis na to danie pomoże Ci nakarmić rodzinę! Smacznie. Szybko. Jak szybko i łatwo zgasić wątrobę w powolnej kuchence.
♚LarisynshikAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 64 % 18 g
tłuszcze 29 % 8 g
węglowodany 7 % 2 g
157 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.

umyj wątrobę, pokrój na małe kawałki.
wlej olej roślinny do miski multicookera, włóż pokrojoną w kostkę cebulę.
połóż wątrobę na cebuli..
włóż wszystkie przyprawy, sól, pieprz. Wymieszać.
Włącz Multicooker w trybie "gaszenie" na 1 godzinę.
podczas gotowania wymieszaj wątrobę dwukrotnie.

pamiętaj, że czas i tryb gotowania w przepisie są podane w przybliżeniu. Wszystkie multicookery działają inaczej, a nawet te same modele tego samego producenta mogą mieć swoje własne cechy. Zanim zaczniesz gotować nowe danie dla Ciebie w powolnej kuchence, dokładnie przestudiuj instrukcje, a następnie w praktyce spróbuj najpierw ugotować znane Ci potrawy, a następnie nowe, wybierając tryb i czas indywidualnie dla własnej techniki. 

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Majeranek - 271   kcal/100g
  • Oregano suszone - 306   kcal/100g
  • Oregano - 306   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Wątróbka drobiowa - 140   kcal/100g

Podobne przepisy