skład / składniki
gotowanie krok po kroku
ciasto, można również z dekoracjami białkowymi, ubić w kombajnie, dodać mleko i wymieszać. Ubij jajka z 0,5 szklanki cukru i dodaj do okruchów. Nasmaruj formę olejem roślinnym lub masłem. Rozłóż naszą mieszankę, ustaw program "Pieczenie" na 60 minut.
włóż wiśnie do rondla, dodaj 0,5 łyżki. gotuj cukier na małym ogniu przez 5-7 minut, aż cukier się rozpuści, następnie dodaj skrobię i gotuj, aż zgęstnieje. Wyłącz i ostudź.
wlej krem cukierniczy do pojemnika i ubij, aż zgęstnieje.
pokrój schłodzone ciasto na cztery części, obficie posmaruj każde ciasto kremem, połóż trochę wiśni na jednym z ciast (myślę, że kwaśność w środku nie zaszkodzi). Gdy wszystkie ciasta i boki ciasta zostaną posmarowane, wlej pozostałe wiśnie na wierzch ciasta. Wstaw do lodówki na kilka godzin. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Wiśnia kwaśna - 52 kcal/100g
- Wiśnia słodka - 64 kcal/100g
- Wiśnia suszona - 292 kcal/100g
- Wiśnia konserwowa - 61 kcal/100g
- Skrobia - 320 kcal/100g
- Ciastka biszkoptowe - 258 kcal/100g