skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Kilka razy dokładnie spłucz ryż pod bieżącą wodą.
Krok 3:
Po włożeniu go do wolnowaru
Krok 4:
I natychmiast wlej mleko.
Krok 5:
Następnie dodaj sól - w łyżeczce bez groszku wystarczy jedna trzecia, połowa dużo, moim zdaniem.
Krok 6:
Po dobrze wymieszaj.
Krok 7:
I włóż masło.
Krok 8:
Jeśli masz bardziej pojemną powolną kuchenkę, możesz ugotować owsiankę ryżową na dwóch litrach mleka. Lub weź półtora litra. Pamiętaj tylko, że ryż pęcznieje.
Krok 9:
Wystawiamy w programie "owsianka mleczna". Jak tylko zrobi się pyszny, owsiankę można wymieszać, dodając wcześniej rodzynki na parze. Multicooker można wyłączyć z sieci. I przykryj owsiankę pokrywką i pozostaw do" podejścia " na pół godziny. Będzie smaczniejsza.
jeśli masz już coś tak wspaniałego jak powolna kuchenka, to już wiesz, że nawet
owsianka ryżowa w powolnej kuchence
gotuje się bardzo szybko. Okazuje się, że jest znacznie smaczniejszy niż ten, który gotuje się na kuchence w zwykłej patelni. Wziąłem ten przepis kulinarny z broszury dołączonej do mojej powolnej kuchenki. Oczywiście sprawdziłem przepis więcej niż raz. Szczególnie owsianka ryżowa na mleku z powolnej kuchenki podoba się mojemu ukochanemu wnukowi.
owsianka ryżowa w powolnej kuchence jest delikatna i cudownie smaczna!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Natychmiastowy suchy ryż - 374 kcal / 100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Suszone owoce - 250 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal / 100g
- Sol - 0 kcal/100g