owsianka ryżowa z suszonymi owocami w powolnej kuchence na mleku

ulubiona owsianka ryżowa z czasów przedszkola jest teraz jeszcze smaczniejsza!
o.tanyaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 12 % 4 g
tłuszcze 12 % 4 g
węglowodany 76 % 25 g
149 kcal
IG: 12 / 64 / 24

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Kilka razy dokładnie spłucz ryż pod bieżącą wodą.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Po włożeniu go do wolnowaru

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    I natychmiast wlej mleko.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Następnie dodaj sól - w łyżeczce bez groszku wystarczy jedna trzecia, połowa dużo, moim zdaniem.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Po dobrze wymieszaj.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    I włóż masło.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Jeśli masz bardziej pojemną powolną kuchenkę, możesz ugotować owsiankę ryżową na dwóch litrach mleka. Lub weź półtora litra. Pamiętaj tylko, że ryż pęcznieje.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Wystawiamy w programie "owsianka mleczna". Jak tylko zrobi się pyszny, owsiankę można wymieszać, dodając wcześniej rodzynki na parze. Multicooker można wyłączyć z sieci. I przykryj owsiankę pokrywką i pozostaw do" podejścia " na pół godziny. Będzie smaczniejsza.

jeśli masz już coś tak wspaniałego jak powolna kuchenka, to już wiesz, że nawet owsianka ryżowa w powolnej kuchence gotuje się bardzo szybko. Okazuje się, że jest znacznie smaczniejszy niż ten, który gotuje się na kuchence w zwykłej patelni. Wziąłem ten przepis kulinarny z broszury dołączonej do mojej powolnej kuchenki. Oczywiście sprawdziłem przepis więcej niż raz. Szczególnie owsianka ryżowa na mleku z powolnej kuchenki podoba się mojemu ukochanemu wnukowi.

owsianka ryżowa w powolnej kuchence jest delikatna i cudownie smaczna!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Dziki ryż surowy - 353   kcal/100g
  • Ryż brązowy surowy - 360   kcal/100g
  • Ryż brązowy gotowany - 119   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany surowy - 363   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany gotowany - 109   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106   kcal/100g
  • Natychmiastowy suchy ryż - 374   kcal / 100g
  • Ryż instant gotowy do spożycia - 109   kcal/100g
  • Rys - 344   kcal/100g
  • Suszone owoce - 250   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal / 100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy