skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić leniwe Duże pierogi Khanum? Przygotuj jedzenie. Najpierw do testu. Ilość mąki jest przybliżona, może odejść zarówno więcej, jak i mniej niż wskazana w przepisie. Będziesz patrzeć na stan testu. Ten przepis dotyczy dwóch bułek.
Krok 2:
Weź miskę, rozbij do niej jajko. Lekko ubij widelcem. Dodaj wodę i sól. Wymieszaj jajko z wodą, aż będzie gładkie.
Krok 3:
Zacznij wsypywać mąkę w małych porcjach do miski, mieszając po każdej z nich. Najpierw, gdy masa jest płynna, mieszaj widelcem, a następnie, gdy zgęstnieje, ręką. Dodaj mąkę, aż ciasto zbierze się w grudkę. Skoncentruj się na konsystencji ciasta, a nie na objętości mąki.
Krok 4:
Posyp powierzchnię roboczą mąką, połóż na niej grudkę ciasta. Kontynuuj ugniatanie przez 10 minut, aż będzie gładkie. Powinien stać się całkowicie nieprzywierający i bardzo jednolity. Zawiń ciasto w folię i wstaw do lodówki na 20 minut. W tym czasie w teście rozwinie się gluten i stanie się jeszcze bardziej elastyczny.
Krok 5:
Gdy ciasto odpoczywa, przygotuj nadzienie. Przygotuj dla niej jedzenie. Mięso mielone można wziąć z dowolnego mięsa, mam wołowinę. Cebula jest tradycyjnie układana bardzo dużo, nadaje nadzieniu soczystość. Oprócz mielonego pieprzu możesz dodać dowolne ulubione przyprawy i przyprawy.
Krok 6:
Posiekaj cebulę w dowolny sposób. Możesz przepuścić go przez maszynkę do mięsa, możesz przewijać w blenderze, możesz zetrzeć. Natarłam na dużą. Możesz po prostu pokroić.
Krok 7:
Dodaj posiekaną cebulę, sól i pieprz do mielonego mięsa.
Krok 8:
Wymieszaj to najlepiej, jak potrafisz. Jeśli mięso mielone okaże się suche, dodaj trochę wody.
Krok 9:
Wyjmij ciasto z lodówki, połóż je na posypanej powierzchni roboczej. Podziel ciasto na dwie części. Usuń jedną na razie, a drugą zwiń w bardzo cienką warstwę, którą zaleca się nasmarować olejem roślinnym.
Krok 10:
Rozłóż mięso mielone na cieście, rozprowadzając je łyżką w cienkiej warstwie. Pozostaw krawędzie wolne.
Krok 11:
Rozwałkuj ciasto z mięsem mielonym w ciasną bułkę.
Krok 12:
Ściśnij krawędź ciasta, aby bułka nie rozpadła się podczas gotowania. Końce Hanum są również dobrze skręcone. Podobnie przygotuj drugą bułkę.
Krok 13:
Możesz gotować Khanum w podwójnym bojlerze, mantovarku, powolnej kuchence, nawet specjalna wkładka do garnka do gotowania na parze jest w porządku. Pamiętaj, aby nasmarować pojemnik do gotowania olejem roślinnym, aby zapobiec przywieraniu bułki. Połóż w nim Khanum, owijając go w kółko, aby pasował.
Krok 14:
Zainstaluj Pojemnik Hanum w posiadanym urządzeniu. Najpierw wlej do niego czystą wodę. Gotowałem w powolnej kuchence. Ustaw program gotowania na parze, czas 30 minut. Po 30 minutach Khanum jest gotowy. Otwórz urządzenie, wyjmij pojemnik z rolką.
Krok 15:
Odwróć miskę z bułką, przykrywając ją talerzem, a następnie ponownie Odwróć już sam talerz z bułką, przykrywając go tym, na którym planujesz podawać Khanum. W ten sposób rolka będzie piękną stroną do góry. Podawaj Khanum na gorąco, z sosem pomidorowym lub kwaśną śmietaną.
Khanum i naprawdę okazało się, że wygląda jak duża Manta! Tylko gotowanie jest znacznie szybsze.
podobnie jak manti, Khanum można przygotować z różnymi dodatkami. O
pamiętaj, że czas i tryb gotowania w przepisie są podane w przybliżeniu. Wszystkie multicookery działają inaczej, a nawet te same modele tego samego producenta mogą mieć swoje własne cechy. Zanim zaczniesz gotować nowe danie dla Ciebie w powolnej kuchence, dokładnie przestudiuj instrukcje, a następnie w praktyce spróbuj najpierw ugotować znane Ci potrawy, a następnie nowe, wybierając tryb i czas indywidualnie dla własnej techniki.
przygotuj się na to, że mąka może wymagać więcej lub mniej niż wskazano w przepisie. Nie skupiaj się na ilości mąki, ale na pożądanej konsystencji ciasta. Aby uniknąć błędów, przeczytaj o mące i jej właściwościach!
sobengo popularny jako nadzienie ziemniaki. Robi się to również z dynią.
do gotowania lepiej jest użyć neutralnej pod względem smaku wody filtrowanej lub butelkowanej. Jeśli używasz wody z kranu, pamiętaj, że może ona nadać potrawie nieprzyjemny charakterystyczny smak.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g