skład / składniki
metoda gotowania
przygotowanie biszkoptu bez jajek jest bardzo proste. Na początek wlej mleko do miski mleko, dodaj cukier i mieszaj, aż całkowicie się rozpuści. Aby proces przebiegał szybciej, możesz trochę podgrzać mleko.
dodaj mąkę do mleka w małych porcjach, po przesianiu. Proces znacznie ułatwi użycie specjalnego kubka do przesiewania mąki. Po zmieszaniu mąki z mlekiem gasimy sodę octem i dodajemy do ciasta. Mieszaj, aż będzie gładka widelcem lub trzepaczką.
upieczemy biszkopt w powolnej kuchence, aby dobrze się upiekł i na pewno się nie przypali. Smarujemy ściany i krawędzie miski masłem, aby ciasto się nie przypaliło. Wlej ciasto do miski, włóż do multicookera, zamknij pokrywkę i gotuj w trybie Pieczenia przez 45 minut. Gotowość sprawdzamy szpikulcem.
gdy biszkopt będzie gotowy, należy go wyjąć z miski i położyć na ruszcie, aby ostygł. Jeśli zostawisz go w misce, kondensacja zacznie pojawiać się przez kilka dni.
gdy biszkopt ostygnie, przygotuj krem. Krem maślany to idealny wybór do każdego ciasta. Dobrze impregnuje biszkopt i doskonale trzyma kształt, aby ozdobić wierzch ciasta. Głównym elementem jest ser śmietankowy. Możesz wziąć dowolny z tych sprzedawanych w sklepie, najważniejsze jest to, że na początku pracy jest dobrze schłodzony. Wręcz przeciwnie, masło powinno najpierw leżeć w temperaturze pokojowej i dobrze zmiękczyć.
najpierw włóż masło do miski miksera, ubijaj przez kilka minut ze średnią prędkością. Następnie dodaj cukier puder, pracuj na wysokich obrotach miksera przez około 10 minut. Olej powinien całkowicie wybielić i podwoić swoją objętość.
bez przerywania procesu ubijania dodaj ser śmietankowy w małych porcjach. Ubijamy do uzyskania gładkości i wysyłamy gotowy krem do lodówki, aby ustabilizować pa na 2 godziny.
gdy biszkopt ostygnie, a krem ustabilizuje się, możemy zebrać krem. Ciasto kroimy na dwie części, dolną kładziemy na naczyniu, smarujemy kremem, przykrywamy drugim ciastem, smarujemy, tworząc grubą warstwę. Dekorujemy do woli, możesz użyć jagód, owoców lub kawałków czekolady.
ciasto zostawiamy w lodówce na 2-3 godziny i możemy podawać.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Ser śmietankowy 50% tłuszczu - 349 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g