skład / składniki
metoda gotowania
1. W misce podwójnego kotła rozprowadzamy już zmiękczone masło, następnie dodajemy miód, czekamy, aż masa całkowicie się rozpuści, stanie się jednorodna.
2. Rozbij jajka do osobnej miski, wlej cukier, ubij trzepaczką, a następnie wlej do miski podwójnego kotła.
3. Gasimy sodę octem, dodajemy również do miski. Masa powinna stać się bujna, zwiększyć objętość.
4. Przesiej mąkę, natychmiast dodaj pół porcji, wymieszaj, a następnie wyjmij miskę z podwójnego kotła i dodaj resztę mąki. Wymieszaj ręczną trzepaczką, ciasto powinno być bez jednej grudki.
5. Smarujemy miskę multicookera kawałkiem masła, wylewamy ciasto, zamykamy pokrywkę, wybieramy program "Pieczenie" i czas 1 godzinę i 20 minut.
6. W międzyczasie przygotujemy orzechy, w tym celu wysuszymy je w piekarniku lub na suchej patelni. Następnie posiekaj orzechy za pomocą wałka do ciasta.
7. Połącz mleko skondensowane ze zmiękczonym masłem, ubij mikserem, aż będzie gładkie.
8. Schłodzone ciasto kroimy na trzy równe ciasta, każde z nich obficie pokrywamy kremem i posypujemy orzechami. W ten sposób zbieramy całe ciasto, podlewamy powierzchnię pozostałą śmietaną i posypujemy orzechami.
9. Ciasto wysyłamy do lodówki na 6 godzin, a następnie podajemy.
jedz z przyjemnością!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Miód - 400 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Surowe orzeszki ziemne ze skorupką - 564 kcal/100g
- Surowe orzeszki ziemne bez łupin - 568 kcal/100g
- Orzeszki ziemne gotowane - 376 kcal / 100g
- Orzeszki ziemne smażone ze skorupką - 582 kcal/100g
- Orzeszki ziemne prażone i solone - 585 kcal/100g
- Orzeszki ziemne orzechy - 568 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal / 100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Ocet stołowy - 11 kcal/100g
- Gotowane mleko skondensowane - 328 kcal/100g