skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj oryginalne składniki. Umyj ręce, miskę multicookera, jajka...
Krok 2:
Rodzynki zalać wrzącą wodą przez 10-15 minut, położyć na ręczniku papierowym, usunąć nadmiar wilgoci.
Krok 3:
Kwiaty łechtaczki (niebieska herbata) z cukrem, cukrem waniliowym zmiel w młynku do Kawy na proszek. Jeśli używasz gotowego proszku łechtaczki (Anchana), krok można pominąć.
Krok 4:
Oddziel żółtka od białek. Usuń białka na zimno na żądanie. W międzyczasie zmiel twaróg, jogurt, żółtka w blenderze na gładką jednorodną masę twarogową.
Krok 5:
Dodaj rodzynki i mąkę do masy twarogowej, możesz ubić mikserem.
Krok 6:
Białka, krem z kamienia nazębnego, napoje gazowane i sól ubij w pianę na miękkie szczyty ze średnią prędkością. Części wprowadzić cukier puder z łechtaczką. W przypadku stosowania zwykłego proszku do pieczenia nie można użyć sody, a proszek do pieczenia wprowadza się wraz z mąką do masy twarogowej.
Krok 7:
Ubij masę białkową do stabilnych szczytów z dużą prędkością.
Krok 8:
Kawałek po kawałku wstrzyknij masę białkową silikonową szpatułką.
Krok 9:
Podziwiaj magię przekształcania antocyjanów płatków potrójnej łechtaczki: z alkalicznego środowiska białek kurczaka o zielonkawo-niebieskiej masie białkowej w warunki kwaśnego środowiska masy twarogowo-jogurtowej z pojawieniem się delikatnego fioletowego koloru...
Krok 10:
Posmaruj miskę wolnowaru olejem. Nierafinowany olej kokosowy tłoczony na zimno będzie bardzo odpowiedni. Przenieś dobrze wymieszaną masę twarogową do miski. Ustaw tryb & quot; pieczenie" na 65 minut.
Krok 11:
Po zakończeniu programu wyłącz Wolnowar, ale nie otwieraj przez kolejne 30-40 minut. Nagły spadek temperatury może spowodować osiadanie zapiekanki.
Krok 12:
I lepiej zostawić zapiekankę do rana. W tym czasie zapiekanka "odpocznie", zagęści się, a nadmiar wilgoci wyparuje.
Krok 13:
Przed podaniem podgrzej w kuchence mikrofalowej, wzmocni to aromat wanilii. Idealny na śniadanie do filiżanki świeżo parzonej czarnej kawy dla dorosłych i kubka kakaowego dla dzieci.
kiedy perswazja "zjedz, cóż, przynajmniej kawałek" i wykłady o zaletach twarogu, jako źródła wapnia, nie działają na domowników, szok - to po naszemu!
wlej mleko skondensowane, posmaruj kwaśną śmietaną, a będziesz szczęśliwy z kwiatami Anchan!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58 kcal/100g
- "Rastishka" - 122 kcal/100g
- Jogurt pitny "Danon" - 76 kcal/100g
- Jogurt do picia "Agusha" - 87 kcal/100g
- "Actimel" naturalny - 83 kcal/100g
- Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96 kcal/100g
- "majetel" - 48 kcal/100g
- Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152 kcal/100g
- Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68 kcal/100g
- Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48 kcal/100g
- Niskotłuszczowy jogurt mleczny - 38 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Rodzynki - 280 kcal/100g
- Kiszmisz - 279 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Kamień nazębny - 0 kcal/100g
- Niebieska herbata Anchang - 35 kcal/100g