w przeciwieństwie do zwykłych zimnych, gorące desery obejmują serwowanie na ciepło. W tym celu najlepiej gotować je tuż przed tym podaniem. Dla wielu gospodyń domowych może to być męczące, ponieważ marnuje się cenny czas. Zwłaszcza jeśli goście są już przy stole. Co robić w takich przypadkach?
pięć najczęściej używanych składników w przepisach na gorące desery:
Po pierwsze, możesz wcześniej przygotować półprodukt. A kiedy wszyscy są już przy stole, włóż deser do piekarnika (lub gdzieś indziej) i poczekaj, aż proces zakończy się w trybie pasywnym. Możesz to zrobić z dowolnym ciastem, takim jak pieczone jabłka, krumbles, budynie, babeczki z płynnym nadzieniem i tak dalej.
Po drugie, już ugotowane desery można podgrzać w najprostszej kuchence mikrofalowej.
Po trzecie, desery gotowe i stojące w kuchni w temperaturze pokojowej można podgrzać gorącym karmelem, słodkim sosem, sosem - po prostu podając je w tej samej firmie.
trudniejsza sprawa dotyczy przepisów na gorące desery, które wymagają smażenia w cieście. Jeśli ugotujesz je wcześniej, a następnie podgrzejesz, smak będzie zupełnie inny. Zwłaszcza jeśli chodzi o chrupiące ciasto. Niestety takie potrawy będą musiały być przygotowywane, jak mówią, w tym procesie. Z drugiej strony, jeśli robisz to w obecności zjadaczy, przy przyjemnej rozmowie i lampce dobrego wina, możesz być cierpliwy))
pięć najszybszych przepisów na gorące desery:
nazwa potrawy | Czas gotowania | kalorie kcal w 100g | oceną użytkowników |
---|---|---|---|
babeczka w kubku bez mleka w kuchence mikrofalowej | 7 min | 298 | +98 |
babeczka czekoladowa w kubku w kuchence mikrofalowej | 10 min | 273 | +191 |
pieczona dynia z jabłkami i cynamonem w kuchence mikrofalowej | 10 min | 63 | +137 |
banan w mikrofalówce z czekoladą pieczony | 10 min | 213 | +89 |
kulki bananowe w 5 minut smażone w głębokim tłuszczu | 10 min | 123 | +12 |
nawiasem mówiąc, stare danie kuchni rosyjskiej, owsianka, jest również uważane za gorący deser. Aby to zrobić, musi być bardziej & bdquo;Wesoły & rdquo;, wypełniając świeżymi lub suszonymi owocami, jagodami, kandyzowanymi owocami, orzechami, czekoladą. A jeśli wymyślisz oryginalną prezentację (na przykład w miseczkach) z jadalnymi dekoracjami, będzie pasować do świątecznego stołu.
ciekawe: czy wiedziałeś, że nudna (dla niektórych) kasza manna może stać się niesamowitym kremem powietrznym? Jak to zrobić? Najpierw ugotuj go według zwykłego przepisu. Następnie ostudź do ciepłego i ubij mikserem na wysokich obrotach, aż masa będzie puszysta i puszysta. Ziarna semoliny w nim nie będą w ogóle odczuwalne. Taki krem nadaje się do podania jako gorący deser z różnymi wypełniaczami. I mogą ułożyć dowolne ciasto.