jabłka w kuchence mikrofalowej na deser
skład / składniki
3
porcje:
metoda gotowania
1. Jabłka myjemy i obieramy, odcinamy od nich wierzchołki, ostrożnie wycinamy rdzenie-nie do końca, aby jabłko miało "dno".
2. Przygotowane jabłka układamy w naczyniu z bokami, odpowiednim do gotowania w kuchence mikrofalowej.
3. Wymieszaj miód z cynamonem.
4. Włóż kawałek masła do każdego jabłka, napełnij go miodem prawie do góry.
5. Umieść formę z jabłkami w kuchence mikrofalowej na 3 minuty w najsilniejszej temperaturze. Gdy czas minie - sprawdź gotowość i w razie potrzeby wydłuż czas gotowania. Jabłka powinny stać się miękkie, ale nie stracić kształtu.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g