pierogi mikrofalowe z majonezem, natką pietruszki i serem

Jak mama! Oryginalny przepis na niesamowicie pyszne pierogi!
LiovitaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 16 % 5 g
tłuszcze 31 % 10 g
węglowodany 53 % 17 g
179 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.

Czy wiesz, że najczęstsze pierogi można gotować nie w garnku na ogniu, ale w kuchence mikrofalowej? Ten przepis ma kilka zalet: po pierwsze, okazuje się znacznie szybciej (nie trzeba czekać, aż woda się zagotuje), ciasto na pierogi nie gotuje się, ale nadzienie jest doskonale przygotowane. Ten przepis, który powiedziałbym "Kawaler", jest idealny, jeśli chcesz coś ugotować w pośpiechu. Aby było smaczniej, dodaj więcej sera i majonezu. Zasadniczo ten przepis można zmieniać, jak chcesz. Weź więc głęboką miskę zupy lub lepiej, jeśli jest, gliniany garnek, w którym zwykle gotuje się pieczeń. Na jedną porcję potrzebujesz 20-25 pierogów, które włóż do miski, zalej szklanką wody, dodaj twardy ser starty na grubej tarce, zalej majonezem i posyp drobno posiekaną natką pietruszki. Umieść je w kuchence mikrofalowej o mocy 700-800 watów. Pierogi są przygotowywane przez 6-7 minut. I raz spróbowałem zamiast wody zalać pierogi mieszanką śmietany i śmietany. Okazało się bardzo smaczne!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser"Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal / 100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal / 100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Pierogi - 255   kcal / 100g

Podobne przepisy