skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Czy wiesz, że najczęstsze pierogi można gotować nie w garnku na ogniu, ale w kuchence mikrofalowej? Ten przepis ma kilka zalet: po pierwsze, okazuje się znacznie szybciej (nie trzeba czekać, aż woda się zagotuje), ciasto na pierogi nie gotuje się, ale nadzienie jest doskonale przygotowane. Ten przepis, który powiedziałbym "Kawaler", jest idealny, jeśli chcesz coś ugotować w pośpiechu. Aby było smaczniej, dodaj więcej sera i majonezu. Zasadniczo ten przepis można zmieniać, jak chcesz. Weź więc głęboką miskę zupy lub lepiej, jeśli jest, gliniany garnek, w którym zwykle gotuje się pieczeń. Na jedną porcję potrzebujesz 20-25 pierogów, które włóż do miski, zalej szklanką wody, dodaj twardy ser starty na grubej tarce, zalej majonezem i posyp drobno posiekaną natką pietruszki. Umieść je w kuchence mikrofalowej o mocy 700-800 watów. Pierogi są przygotowywane przez 6-7 minut. I raz spróbowałem zamiast wody zalać pierogi mieszanką śmietany i śmietany. Okazało się bardzo smaczne!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser"Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal / 100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal / 100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Pierogi - 255 kcal / 100g