Babeczka z kakao w kuchence mikrofalowej z mlekiem
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
wymieszaj mąkę, cukier, kakao.
dodaj jajko i dobrze wymieszaj.
roztop masło.
dodaj mleko do ciasta i wymieszaj.
dodaj olej, wymieszaj wszystko i włóż do kuchenki mikrofalowej na 5 minut(przy mocy 700 W). Aby móc obliczyć czas gotowania dla kuchenki mikrofalowej, załączam tabliczkę.
gotową babeczkę można posypać cukrem pudrem lub kawałkami czekolady.
z tej liczby produktów powstaje porcja dla 2-3 osób.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g










