pieczone jabłka z twarogiem, makiem i orzechami w piekarniku
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
od samego początku zróbmy nadzienie. Do tego potrzebujemy tłustego twarogu. Zmiel go cukrem. Następnie pomijamy orzechy w maszynce do mięsa i trzy maki w młynku do kawy. Wymieszaj wszystko razem. Bierzemy jabłka. Najlepiej tylko słodko-kwaśny. Myjemy i wyjmujemy rdzeń, robiąc jakby wgłębienie i wkładamy tutaj nadzienie. Tylko nie z górą. Nie zapominaj, że twaróg trochę puchnie. Weź blachę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia i ułóż nasze owoce.Nie gotują się długo w piekarniku, tylko dziesięć minut. Możesz spróbować widelcem, jeśli są miękkie, wyłącz ogień i pozwól im stać i dotrzeć. Cóż, to wszystko, możesz podać do stołu jako deser. Szybko, smacznie, zdrowo.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Mak (ziarno) - 556 kcal/100g
- Mak - 556 kcal/100g