pieczone jabłka z twarogiem, makiem i orzechami w piekarniku

Oryginalne i bardzo zdrowe jabłka z twarogiem to pyszny, łatwy obiad. Teraz zamierzam napisać przepis na pieczone jabłka, a najbardziej po prostu ślinią się. Jakie są pyszne, a co najważniejsze przydatne. Prawie nie tracą witamin i pierwiastków śladowych, a organizm wchłania je znacznie łatwiej niż surowe. Takie owoce są bardzo przydatne dla dzieci, pacjentów, niektórzy nawet siedzą na takiej diecie i dobrze tracą na wadze, nie mając żadnych skutków ubocznych.
ninaolaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 12 % 3 g
tłuszcze 23 % 6 g
węglowodany 65 % 17 g
136 kcal
IG: 47 / 0 / 53

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.

od samego początku zróbmy nadzienie. Do tego potrzebujemy tłustego twarogu. Zmiel go cukrem. Następnie pomijamy orzechy w maszynce do mięsa i trzy maki w młynku do kawy. Wymieszaj wszystko razem. Bierzemy jabłka. Najlepiej tylko słodko-kwaśny. Myjemy i wyjmujemy rdzeń, robiąc jakby wgłębienie i wkładamy tutaj nadzienie. Tylko nie z górą. Nie zapominaj, że twaróg trochę puchnie. Weź blachę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia i ułóż nasze owoce.Nie gotują się długo w piekarniku, tylko dziesięć minut. Możesz spróbować widelcem, jeśli są miękkie, wyłącz ogień i pozwól im stać i dotrzeć. Cóż, to wszystko, możesz podać do stołu jako deser. Szybko, smacznie, zdrowo.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Orzechy włoskie - 650   kcal/100g
  • Czarny orzech angielski - 628   kcal/100g
  • Czarny orzech perski - 651   kcal/100g
  • Masło orzechowe - 925   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Mak (ziarno) - 556   kcal/100g
  • Mak - 556   kcal/100g

Podobne przepisy