różowy łosoś z kapustą i ziemniakami w piekarniku

delikatne mięso rybne doskonale komponuje się z warzywami.
DariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 33 % 6 g
tłuszcze 28 % 5 g
węglowodany 39 % 7 g
94 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój filety z różowego łososia na porcje i posyp je sokiem z cytryny. Pozostaw na chwilę (około pół godziny).

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Następnie usmaż rybę na oleju roślinnym.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Osobno pokrój cebulę i usmaż.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    W tym samym oleju można również smażyć marchewki, drobno posiekane, jak w Koreańskiej sałatce.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Kalafior należy podzielić na kwiatostany i ugotować.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Obierz i pokrój ziemniaki na małe, cienkie Tworzywa sztuczne i połóż na natłuszczonej blasze do pieczenia. Połóż kawałki różowego łososia na wierzchu.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Wokół kawałków układamy gotowany kalafior.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Posyp smażoną cebulą i marchewką.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Rozłóż pomidora pokrojonego w cienkie Tworzywa sztuczne na wierzchu i posyp koperkiem, aby jedzenie było aromatyczne.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    W osobnej misce ubij śmietanę, jajko, sól

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    I napełnij blachę do pieczenia rybą tą masą. Wysyłamy do piekarnika.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Różowy łosoś z warzywami piecze się przez około 40 minut. Następnie należy go posypać startym serem i piec przez kolejne pięć minut.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Nieskomplikowany i wyrafinowany przepis kulinarny. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Kalafior - 28   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Gotowany różowy łosoś - 168   kcal/100g
  • Różowy łosoś świeży - 142   kcal/100g
  • Łosoś różowy - 169   kcal/100g
  • Ser "camembert" 50% tłuszczu - 291   kcal/100g
  • Ser "moobacher" - 350   kcal/100g
  • Ser "Sainte-agure" - 369   kcal/100g
  • Ser "Syriusz Camembert" - 294   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g

Podobne przepisy