skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Pokrój filety z różowego łososia na porcje i posyp je sokiem z cytryny. Pozostaw na chwilę (około pół godziny).
Krok 3:
Następnie usmaż rybę na oleju roślinnym.
Krok 4:
Osobno pokrój cebulę i usmaż.
Krok 5:
W tym samym oleju można również smażyć marchewki, drobno posiekane, jak w Koreańskiej sałatce.
Krok 6:
Kalafior należy podzielić na kwiatostany i ugotować.
Krok 7:
Obierz i pokrój ziemniaki na małe, cienkie Tworzywa sztuczne i połóż na natłuszczonej blasze do pieczenia. Połóż kawałki różowego łososia na wierzchu.
Krok 8:
Wokół kawałków układamy gotowany kalafior.
Krok 9:
Posyp smażoną cebulą i marchewką.
Krok 10:
Rozłóż pomidora pokrojonego w cienkie Tworzywa sztuczne na wierzchu i posyp koperkiem, aby jedzenie było aromatyczne.
Krok 11:
W osobnej misce ubij śmietanę, jajko, sól
Krok 12:
I napełnij blachę do pieczenia rybą tą masą. Wysyłamy do piekarnika.
Krok 13:
Różowy łosoś z warzywami piecze się przez około 40 minut. Następnie należy go posypać startym serem i piec przez kolejne pięć minut.
Krok 14:
Nieskomplikowany i wyrafinowany przepis kulinarny. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Kalafior - 28 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Gotowany różowy łosoś - 168 kcal/100g
- Różowy łosoś świeży - 142 kcal/100g
- Łosoś różowy - 169 kcal/100g
- Ser "camembert" 50% tłuszczu - 291 kcal/100g
- Ser "moobacher" - 350 kcal/100g
- Ser "Sainte-agure" - 369 kcal/100g
- Ser "Syriusz Camembert" - 294 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g