skład / składniki
metoda gotowania
kroję marchewkę, rzepę, cebulę i rutabagę w plasterki i kroję kapustę w kostkę. Jagnięcinę kroję w małe kostki i gotuję do połowy. Od czasu do czasu usuwam piankę z bulionu. Mięso układam w ceramicznych garnkach do piekarnika, przykrywam warstwą rutabagi, marchwi, cebuli i rzepy. Następną warstwą układam małe ogórki w puszkach, dodaję jedzenie, wkładam grzyby namoczone w wodzie i tuszę w piekarniku na średniej temperaturze. Gdy ucho jest gotowe, posyp je czosnkiem przepuszczonym przez zgniatacz i drobno posiekaną natką pietruszki i koperkiem. Możesz lekko usmażyć mąkę pszenną w oleju roślinnym i doprawić nią jedzenie. Zamiast suchych grzybów często używam pieczarek. To starożytne rosyjskie danie jest tak zapomniane,że będzie wyglądać jak przyjemny Egzotyczny na tle zwykłych zagranicznych sprzedawców.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g
- Jagnięcina chuda - 169 kcal/100g
- Baranina tłusta - 225 kcal/100g
- Baranina-mostek - 533 kcal/100g
- Jagnięcina-szynka - 232 kcal/100g
- Kotlet jagnięcy z kością - 380 kcal/100g
- Baranina - łopatka - 284 kcal/100g
- Baranina-część grzbietowa - 459 kcal/100g
- Rzepa - 30 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Borowiki suszone - 286 kcal/100g
- Kurki suszone - 261 kcal/100g
- Borowiki suszone - 231 kcal/100g
- Borowiki suszone - 315 kcal/100g
- Shiitake suszone - 331 kcal/100g
- Rutabaga - 34 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Ogórki kiszone - 11 kcal/100g