łosoś w majonezie pod serem w piekarniku

przepis na delikatesową rybę z małym akcentem.
ninaolaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 65 % 20 g
tłuszcze 35 % 11 g
węglowodany 0 % 0 g
181 kcal
IG: 0 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Sól i pieprz łososia.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Rozłóż na talerzu z folią.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj krewetki,

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Śmietana,

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Ser.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Piec około 20min.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

jeśli gotuję danie rybne, staram się zawsze piec w piekarniku w folii. Dzięki temu wszystkie witaminy są zachowane, a smak jest soczysty i smaczny. Chcę zaoferować jeden przepis na łososia z krewetkami.Przygotowuje się szybko i nadaje się w przypadkach, gdy goście niespodziewanie przyszli do ciebie. Możesz umieścić tę rybę w dowolnym przystawce, ale najlepiej pasuje do ryżu lub ziemniaków. Ale nie zapominaj, że folia pomaga nie tylko szybko przygotować jedzenie, ale także szybko się zepsuć. Dlatego jeśli coś zostanie, musisz przechowywać go bez niego w lodówce. Kupujemy świeżo mrożonego łososia, kroimy na duże kawałki. Sól i pieprz. Odstaw na chwilę i marynuj. Wrzuć krewetki dosłownie na minutę do wrzącej wody i natychmiast wyjmij. Biorę już od razu oczyszczone i duże. Połóż wszystko na arkuszach folii, które już wcześniej ugotowałeś. Posmaruj majonezem, możesz kwaśną śmietaną lub sosem tatarskim. To już jak najbardziej Ci się podoba. Pocieraj twardy ser i wierzch podczas majtkowania. Zawiń wszystko ostrożnie i do piekarnika na dwadzieścia minut. Tylko ona powinna być już bardzo gorąca.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Krewetki w puszkach - 81   kcal/100g
  • Krewetki gotowane - 95   kcal/100g
  • Krewetki obrane mrożone - 60   kcal/100g
  • Krewetki świeże - 97   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Łosoś na parze - 197   kcal/100g
  • Łosoś gotowany - 189   kcal/100g
  • Łosoś świeży - 140   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g

Podobne przepisy