okoń morski w piekarniku z czosnkiem i natką pietruszki

ryba z czosnkiem-pachnące, delikatne danie o wyraźnych korzyściach! W mojej rodzinie jest tak zwyczajowo. że przynajmniej raz w tygodniu gotuję dania rybne. Najbardziej podoba mi się okoń morski pieczony w piekarniku. Nie musisz się z nim bawić przez długi czas, a smażona ryba jest znacznie zdrowsza.Jeśli chcesz, mogę powiedzieć, jak to robię.
krandivoAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 32 % 9 g
tłuszcze 57 % 16 g
węglowodany 11 % 3 g
131 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.

weź tuszę okonia, wyczyść ją, wyjmij wnętrze i dobrze umyj. Następnie robię nacięcia do kości, ale jej nie dotykam. Teraz musisz natrzeć solą, pieprzem i przyprawą do ryb, a następnie majonezem. Możesz i kwaśną śmietaną, tylko wtedy skorupa nie będzie chrupiąca. Plasterki cytryny wkładam do nacięć. Pocieram również środek tą mieszanką, co Na zewnątrz, a także tutaj cebulę, natkę pietruszki w pęczku, czosnek, cytrynę. Kiedy ryba jest gotowa, wszystko to należy usunąć, aby cały okoń był nasycony przyprawami. Weź blachę do pieczenia, posmaruj olejem słonecznikowym. Rozłóż cebulę pokrojoną w pierścienie i na niej tylko rybę. W ten sposób nigdy się nie spali. W piekarniku na godzinę, tylko na małym ogniu. Niech ostygnie, w przeciwnym razie mogą wystąpić problemy żołądkowe i podawaj.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Okoń morski - 79   kcal/100g

Podobne przepisy