skład / składniki
gotowanie krok po kroku
weź tuszę okonia, wyczyść ją, wyjmij wnętrze i dobrze umyj. Następnie robię nacięcia do kości, ale jej nie dotykam. Teraz musisz natrzeć solą, pieprzem i przyprawą do ryb, a następnie majonezem. Możesz i kwaśną śmietaną, tylko wtedy skorupa nie będzie chrupiąca. Plasterki cytryny wkładam do nacięć. Pocieram również środek tą mieszanką, co Na zewnątrz, a także tutaj cebulę, natkę pietruszki w pęczku, czosnek, cytrynę. Kiedy ryba jest gotowa, wszystko to należy usunąć, aby cały okoń był nasycony przyprawami. Weź blachę do pieczenia, posmaruj olejem słonecznikowym. Rozłóż cebulę pokrojoną w pierścienie i na niej tylko rybę. W ten sposób nigdy się nie spali. W piekarniku na godzinę, tylko na małym ogniu. Niech ostygnie, w przeciwnym razie mogą wystąpić problemy żołądkowe i podawaj.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Okoń morski - 79 kcal/100g