pieczone w piekarniku ziemniaki nadziewane boczkiem
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
aby go ugotować, musisz najpierw umyć i obrać. Następnie umieścić w garnku z gotować. Nie musisz kroić ziemniaków. Gotuj do połowy ugotowane, aby się nie rozpadło. Zajmie ci to dziesięć minut. Schłodzić ziemniaki. Przeciąć na pół. Łyżeczką zrób dziurę w środku. Tam umieścimy nadzienie, które można przygotować podczas gotowania ziemniaków. Aby to zrobić, weź mięso mielone i usmaż je na patelni. Oczywiście sól i pieprz. Pokrój cebulę i dodaj do mielonego mięsa. Smażyć wszystko do połowy ugotowane. Napełnij każdą połowę ziemniaków tym mięsem mielonym. Następnie bierzemy boczek. Owijamy każdy ziemniak na wierzchu i przekłuwamy wykałaczką, aby boczek się trzymał. Wszystkie ziemniaki układamy na blasze do pieczenia i pieczemy w piekarniku przez pół godziny w temperaturze 180 stopni. To wszystko. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Boczek gotowany - 447 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g