pieczone w piekarniku ziemniaki nadziewane boczkiem

urocza i przepyszna przekąska! Pyszne i satysfakcjonujące! Ziemniaki to rodzaj jedzenia, które nie może być bez smaku. A jeśli nadal jest przygotowywany według specjalnego przepisu kulinarnego, to na pewno nikt nie może odmówić. Ten kulinarny przepis nazywa się"pieczone w piekarniku ziemniaki nadziewane bekonem".
Maria KruusAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 26 % 7 g
tłuszcze 33 % 9 g
węglowodany 41 % 11 g
167 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 1 h 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
aby go ugotować, musisz najpierw umyć i obrać. Następnie umieścić w garnku z gotować. Nie musisz kroić ziemniaków. Gotuj do połowy ugotowane, aby się nie rozpadło. Zajmie ci to dziesięć minut. Schłodzić ziemniaki. Przeciąć na pół. Łyżeczką zrób dziurę w środku. Tam umieścimy nadzienie, które można przygotować podczas gotowania ziemniaków. Aby to zrobić, weź mięso mielone i usmaż je na patelni. Oczywiście sól i pieprz. Pokrój cebulę i dodaj do mielonego mięsa. Smażyć wszystko do połowy ugotowane. Napełnij każdą połowę ziemniaków tym mięsem mielonym. Następnie bierzemy boczek. Owijamy każdy ziemniak na wierzchu i przekłuwamy wykałaczką, aby boczek się trzymał. Wszystkie ziemniaki układamy na blasze do pieczenia i pieczemy w piekarniku przez pół godziny w temperaturze 180 stopni. To wszystko. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Mieszane mięso mielone - 351   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Boczek gotowany - 447   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g

Podobne przepisy