pieczona dynia z jabłkami i cynamonem w kuchence mikrofalowej

pyszny i zdrowy deser w pośpiechu!
JuliaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 14 g
63 kcal
IG: 57 / 0 / 43

metoda gotowania

czas gotowania: 10 min

1 jabłka obrać i wydrążyć. Pokrój w duże kostki.
2 obierz dynię i pokrój w kostkę.
3 posyp cukrem i wymieszaj. Na dno naczynia, w którym deser zostanie upieczony, wlej kilka łyżek wody. Rozłóż pokrojone jabłka i dynię.
4 Piec w kuchence mikrofalowej przez 5-8 min.
5 podczas serwowania wymieszaj z powstałym syropem i udekoruj cukrem pudrem, cynamonem, siemieniem lnianym.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Dynia - 29   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g
  • Mielony cynamon - 247   kcal/100g

Podobne przepisy